تمامی افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی و یا کاری به کشور های دیگر دارند، باید نحوه نوشتن رزومه به زبان انگلیسی را بلد باشند. با توجه به این که بر اساس تحقیقات، طبق معمول کارفرما کمتر از 30 ثانیه روی یک رزومه تمرکز می کند، پس باید بتوانیم رزومه یا سی وی خود را به صورتی بنویسم که در چند ثانیه توجه هر فردی را به خود جلب کند. میتوان گفت نوشتن رزومه به زبان انگلیسی از ما یک تصویر ذهنی به خواننده میدهد.رزومهی شما باید همیشه به روز باشه، پس تا حد امکان بازنویسی و به روز رسانی کنید. نوشتن رزومه به زبان انگلیسی نیاز به کمی تجربه یا تمرین دارد، پس بهتر است برای نوشتن آن از یک نفر کمک بگیرید. در ادامه ی مطلب درباره نحوه نوشتن رزومه به زبان انگلیسی تمامی توضیحات لازم را ارائه کرده ام.
نوشتن رزومه به انگلیسی
مدت زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه
فهرست مطالب
رزومه چیست
رزومه یا Resume، نوشتهای است شامل خلاصهای از تحصیلات، سوابق شغلی، سایر مدارک حرفه ای، دستاورد های شما، تجارب و مهارتهایتان که برای ارائه به کارفرمایان شرکت ها و سازمان های متقاضی مورد استفاده قرار می گیرد. نیاز به رزومه انگلیسی برای مهاجرت و یا اشتغال امری متداول است.
تمرکز رزومه شما بیشتر بر اساس شغلی که می خواهید آن را بدست آورید است وبه این معنی نیست که از نوشتن موضوعات متفاوت با آن شغل پرهیز کنید، بلکه به این معنی است که رزومه شما تا جای امکان به دریافت آن شغل به شما کمک کند و بتوانید پذیرش مصاحبه شغلی را قبول شوید.
صورت ظاهری و مطالبی که در رزومهی خود قرار میدهید بر روی تصمیم کارفرمای شما در مصاحبهی شغلی تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. در نتیجه نحوه ی نگارش و فرمت رزومه ی شما بسیار مهم است.
تفاوت رزومه و CV
سی وی (CV) مخفف کلمه Curriculum Vitae است. رزومه برای یافتن همه انواع شغلها به کاربرده میشود، اما از سی وی برای اخذ پذیرش در دانشگاهها استفاده میشو و در واقع مروری کلی است.
تفاوت اصلی رزومه و CV در این است که رزومه حدود 1 صفحه یا حداکثر 2 صفحه است، و CV میتواند طولانیتر باشد.
در کشورهای اروپایی، رزومه و سی وی یکسان هستند و میتوانند جایگزین یکدیگر شوند. در حالی که تعریف این دو در ایالات متحده آمریکا متفاوت است و رزومه خلاصه یک صفحهای از تجربه و سابقه کاری شماست و سی وی، شامل تمام تجربیات دانشگاهی و کاری، مقالات و تمامی تجربیات و سوابق دیگر است.
بیشتر بخوانید
اپلیکیشن برنامه ریزی درسی
دانلود کتاب های Oxford Word Skills
آزمون ناتی استرالیا
دانلود کتاب های Key Words for Fluency
انواع رزومه
ترتیبی زمانی Chronological :
رزومه های ترتیبی رایج ترین نوع رزومه هستند. در این مدل از انواع رزومه، تمرکز اصلی بیش از هرچیز بر تجربیات و سوابق کاری اخیر شما به خصوص در 10-15 سال گذشته است. شما سوابق شغلی خود را از آخر به اول، به ترتیب تاریخ وارد می کنید. اکثر کارفرمایان این رزومه ترتیبی را ترجیح میدهند، چون ترتیب زمانی میتواند در کوتاهترین زمان، بیشترین و مفیدترین اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهد.
رزومه ترتیب زمانی برای افرادی که شغل های مرتبط به هم و بدون فاصله یا گپ داشته اند بهترین نوع رزومه است.
رزومه مهارتی یا عملکردی Functional :
در این نوع رزومه تاریخ در اولویت های بعدی شما قرار دارد و تمرکز شما روی مهارتها و تجارب حرفه ای خود بر اساس ارتباط آنها با یکدیگر است. سوابق شغلی را نیز بدون ذکر توضیحات بعد از مهارت ها قرار میدهید. این رزومه برای افرادی که گپ شغلی داشته اند، به تازگی فارغ التحصیل شده اند و سابقه کاری ندارد و همچنین کسانی که شغل های نامرمتبط داشته اند بهترین گزینه است.
رزومه ترکیبیCombination :
این نوع زومه به زبان انگلیسی ترکیبی از دو نوع رزومه ترتیب زمانی و عملکردی است و شما در کنار سوابق شغلی که به ترتیب ذکر میشوند، مهارتها و تجاربی را که در شغل مربوطه، کسب کرده اید را عنوان میکنید. این نوع رزومه که ساختار آن نیز منعطف تر است و اگر نمیدانید از چه رزومه ای بهتر است استفاده کنید، رزومه ترکیبی بهترین گزینه است.
بیشتر بخوانید
- روز مادر به انگلیسی
- بهترین آموزشگاه زبان در صادقیه
- لغات و اصطلاحات گردشگری به زبان انگلیسی (Tourism)
- شب یلدا به انگلیسی
- مدرک سلتا چیست؟ شرایط و هزینه دوره مدرک celta در ایران
رزومه هدفمندTargeted :
در این نوع رزومه بر اساس موقعیت شغلی ای که دارید برای آن اقدام می کنید، تجربیات و شغل های اسبق خود را می نویسید و ممکن است برای هر موقعیت شغلی مجبور به نوشتن یک رزومه متفاوت شوید و فقط مطالب مرتبط با آن موضوع را بنویسید تا به راحتی بتوان صلاحیت شما را برای آن شغل بررسی کرد. تا جای ممکن بهتر است از کلمات کلیدی عینا مطابق با آگهی استخدام استفاده نکنید. در این نوع رزومه، کوچکترین بزرگنمایی و دروغ حتی درباره علائق شما میتواند به اخراج شما منجر شود.
ساختار رزومه
تمامی رزومه ها شامل بخشهای ثابتی هستند که خوانندگان رزومه شما، انتظار دارند، آنها را ببینند. این بخش ها شامل موارد زیر است :
مواردی که معمولا در رزومه نوشته می شوند:
- عکس
- اطلاعات شخصی
- اطلاعات تماس
- توصیف خلاصه یا خلاصه رزومه
- سوابق شغلی
- سوابق تحصیلی
- مهارت ها
- بخش زبان
- بخش گواهینامه ها
- بخش پروژهها
- تحقیقات و نشریات
- جوایز و افتخارات
- بخش رفرنس یا لیست افراد معرف
الف)
در بالای رزومه ی خود باید نام، حرفه و اطلاعات تماس و ایمیل خود را وارد کنید. در رزومه های جدید برای آدرس تنها شهر و شهرستان را وارد می کنند. برای ساخت یک رزومهی تحصیلی یا همان CV نیازی به عکس در رزومه نداریم.
ب)
بخش بعدی پروفایل شخصی می باشد که اطلاعات کلی از شما مربوط به آن رشته و این که شما چه کسی هستید را در اختیار خواننده قرار می دهد. این بخش باید کوتاه و جذاب باشد و شامل پاسخ سوال «شما که هستید؟» و « چه چیزی برای ارائه به شرکت دارید» و «اهداف کاری و تحصیلی شما چیست؟» است.
ج)
تجربه و سابقه کاری بخش بعدی رزومه است. عنوان شغل های سابق خود را بسته به نوع رزومه خود می نویسید و برای هر شغل باید عنوان شغل، نام کارفرما و تاریخ شروع و پایان کار را بنویسید.
د)
بخش بعد سوابق تحصیلی است. برای هر مقطع باید اطلاعات رشته تحصیلی، دانشگاه، سال ورود و خروج، معدل، افتخارات و دستاورد ها را بنویسید.
ه)
در بخش های بعدی باید دستاورد ها و موارد دیگر را بنویسید. به ترتیب در مورد مقالات و کتاب ها، ارائه ها و کنفرانس ها بنویسید. آنها را بهترتیب از معتبرترین، رتبهبندی کرده و هر کدام را در بخش خود بنویسید. سپس مقالات منتشر نشده را در عنوان in press ذکر کنید. تحقیقات، یافتهها، روشهای علمی که انجام دادهاید و علایق تحقیقاتی خود را در بخش Research یا تحقیقات یادداشت کنید.
و)
بخش رفرنس یکی از بخشهای مهمی است که ما در رزومهی فارسی نداریم. اما یکی از بخشهای مهم در هر دو رزومهی تحصیلی و کاری است. باید لیست کارفرمایان، مشتریان، همکاران، تامینکنندههای برجسته خود را که به این شغل مربوط است بنویسند. اما در حالت کلی میتوانید از شرکتهایی که در آنها کار کرده اید یک رضایتنامه برای این منظور دریافت کنید و نام این مدیر خود به همراه اطلاعات تماس او را در این بخش وارد کنید. دانشجویان و کسانی که سابقه کاری ندارند می توانند از اساتید برتری که با آن ها کار کردند نام ببرند.
اگر هدف رزومهی تحصیلی است باید سوابق تحصیلی، تحقیقات و نشریات، ارائهها، دورههای تخصصی بالاتر از بخشهایی هم چون سوابق شغلی باشد.
قالب رزومه انگلیسی
طول استاندارد یک CV انگلیسی دو صفحه است. اما ممکن است یک یا سه صفحه شود.
سایز فونت بدنه رزومه باید بین 10 تا 12 باشد و عنوانها بین 14 تا 18. حاشیههای صفحه را در حدود 5/2 سانتیمتر در نظر بگیرید، اما به کمتر از 27/1 سانتیمتر کاهش ندهید. به دلیل این که فرمت سی وی دیجیتالی است، استفاده از یک فونت واضح مانند Calibri یا Arial و یا ستیر فونت های خوانا لازم است. برای این که مطمئن شوید، خواندن سی وی شما آسان است، هر بخش باید با عنوان بزرگ و برجسته شده معرفی شود.
قالببندی رزومه باید یکنواخت باشد و بهم ریختگی نداشته باشد. معمولا رزومه را از طریق ایمیل ارسال می کنند پس آن را به صورت فایل pdf ذخیره کنید. بهتر است رزومه خود را به چندین فرمت ذخیره کنید.
نکات مربوط به نگارش رزومه
1- طراحی یک رزومه باید به گونهای باشد که مطالعه آن براحتی انجام شود. استفاده از ستونها یک روش فوق العاده برای نشان دادن نقاط برجسته به خواننده است.
2- رزومه شما هرگز نباید اشتباه نگارشی از جمله غلط املایی و دستور زبانی داشته باشد. بهتر است رزومه انگلیسی خود را در نهایت، در اختیار یک متخصص زبان قرار داده تا از نظر جمله بندی ویرایش کند.
3- در رزومه خود از اغراق جلوگیری کنید چون ممکن است بع داز گرفتم شغل قادر به انجام کارهایی که ادعا کرده اید نباشید.
4- رزومه شما حتما باید به روز باشد. پس اگر مورد جدیدی در کارنامه ی کاری و تحصیلی خود به دست آورده اید، حتما آن را در رزومه خود وارد کنید.
5- حتما به کسی که نام و اطلاعات او را به عنوان رفرنس در رزومه انگلیسی خود قرار داده اید، اطلاع دهید.
6- حتما در مرحله آخر، رزومه انگلیسی خود را مرور و بازخوانی کنید.
جمع بندی
نوشتن رزومه به زبان انگلیسی برای کسانی که انگلیسی زبان دوم آنها است، کمی سخت و دردسرساز است. برای نوشتن رزومه انگلیسی لازم است وقت بگذارید، سوابق ومهارت های خود را لیست کنید و سپس اقدام به نوشتن آن کنید. با پیروی از نکات و جرئیات گفته شده در مقاله می توانید رزومه و cv مناسب خود را تهیه کنید.
هم اکنون می توانید برای تقویت مهارت زبان های خارجی خود، در جهت داشتن رزومه ای تاثیرگذار، با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس گرفته . از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان بهره مند شوید.
یک پاسخ
نوشتن رزومه به زبان انگلیسی