چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟ - آموزشگاه زبان های خارجی راد تایم

چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟

1558 بازدید
چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟

چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم ؟

چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم ؟شاید شما از چند هفته یا ماه پیش آموزش زبان انگلیسی را شروع کرده‌اید و مهارت‌های شنیداریتان در حال بهبود است.

اگر شما قواعد گرامری را یاد گرفته‌اید، می‌توانید به سؤال‌های تمرینات مفهومی reading پاسخ دهید و برای صحبت کردن با همکلاسی‌هایتان نیز به نظر می‌رسد مشکلی ندارید.

همچنین اگر شما از پیشرفت خود راضی هستید، اما همچنان در بهبود مهارت شنیداری listening مشکل دارید و به نظر می‌رسد یک جای کار می‌لنگد!

مشکل رایجی که بین زبان آموزان وجود دارد، مهارت شنیداری است. برای حل این مشکل، مدرسین زبان انگلیسی توصیه می‌کنند تا با گوش دادن به فایل‌های صوتی مختلف تمرین کنید. به عبارت دیگر، یکی از راه‌های ساده‌تر برای بهبود مهارت شنیداری در زبان انگلیسی، گوش دادن و تکرار فایل‌های صوتی است. برای بهبود مهارت شنیداری خود، می‌توانید از طریق اینترنت به منابع و فایل‌های صوتی متنوعی دسترسی داشته باشید که برای زبان آموزان تهیه شده‌اند. به عنوان مثال، می‌توانید با جستجو در موتور گوگل، فایل‌های لیسنینگ زبان انگلیسی مناسب با سطح خود را پیدا کنید و با گوش دادن به آن‌ها، مهارت شنیداری خود را بهبود بخشید.

مهارت شنیدن

تقویت مهارت شنیداری

بسیاری از زبان‌آموزان، وقتی به یک انگلیسی زبان گوش می کنند، همچنان شاکی هستند که نمی‌توانند به‌طور کامل مفهوم فایل صوتی را فهمیده و از عدم قابلیت درک کامل مکالمات خسته و ناامید می‌شوند.

بیشتر بخوانید


پادکست صوتی

کلاس آیلتس | دوره آموزش فشرده، آنلاین و حضوری IELTS

دانلود کتاب آموزش زبان


برای رفع این مشکل، می‌توانید از ترفندهای زیر برای بهبود مهارت شنیداری زبان انگلیسی به‌طور عالی استفاده نمایید:

  • در ابتدا و قبل از هرچیز، بپذیرید که شما در حال یادگیری زبان انگلیسی هستید و زبان مادری شما نیست. بنابراین، طبیعی است که برخی از قسمت‌ها را به‌صورت کامل درک نکنید. به‌منظور بهبود مهارت شنیداری زبان انگلیسی، ضعف‌های خود را به‌صورت کامل مورد قبول قرار دهید.
  • در صورتی که قادر به درک بخشی از فایل صوتی نبودید، خود را آرام و خونسرد نگه دارید و به باقی نوار صوتی گوش دهید. این کار ممکن است باعث شود که تنها یک بخش را فهم نکرده باشید، اما اگر آرامش خود را از دست دهید، ممکن است کل نوار صوتی را نتوانید درک کنید. همچنین، اگر تمایل داشتید تا مطالبی را بارها تکرار کنید احتمالاً هیچگونه درکی از صحبت‌ها به دست نخواهید. بنابراین، بهتر است با حفظ خونسردی، به باقی صحبت‌ها گوش کنید.
  • توصیه می‌شود که صحبت‌هایی که در نوار صوتی شنیده می‌شوند، به زبان مادری ترجمه نشود. این کار ممکن است باعث اشتباهاتی در درک مفهوم صحبت‌ها شود. به یاد داشته باشید که برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی، باید خود را به عنوان یک فرد انگلیسی زبان فرض کرده و به حد امکان از زبان مادری در فرایند یادگیری زبان انگلیسی استفاده نکنید.
  • برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی، بهتر است به ایده اصلی یا مفهوم کلی صحبت‌ها توجه کنید و به جزئیات آن توجه نکنید. ایده اصلی، مفهوم کلی و نهایی صحبت یا موضوعی است که قرار است به شنونده منتقل شود. به عنوان مثال، ممکن است با نوارهایی که دو نفر درحال صحبت با هم هستند، آشنا شده باشید. در برخی از این نوارها، افراد در مورد موضوعات مختلفی از جمله آب و هوا یا احوال‌پرسی از اعضای خانواده‌شان حرف می‌زنند. اما ایده اصلی می‌تواند مثلاً پرسشی درباره نحوه ثبت‌نام در کلاس آموزش زبان باشد.

تقویت مهارت شنیداری برای زبان آموزان

استفاده از جزییات و حواشی در صحبت‌ها به منظور بسط طولانی کردن صحبت‌ها انجام می‌شود. در واقع، هدف نهایی انجام کاری، ایده اصلی است. به عنوان مثال، اگر از شما بپرسند دیروز به کجا رفتید، بهتر است به صورت خلاصه و با تمرکز بر روی ایده اصلی پاسخ دهید و جزئیات را حذف کنید؛ به این صورت که جواب خود را به شکل “دیروز به فروشگاه رفتم” اعلام کنید، و به جزئیات سفر خود نپردازید.

ترجمه به فارسی

زمانی که به یک فرد انگلیسی زبان در حال صحبت کردن به زبان انگلیسی در فایل صوتی گوش می‌دهیم، ذهن ما مدام به سوی ترجمه آن صحبت‌ها به زبان فارسی جذب می‌شود تا بتوانیم منظور را سریعاً درک کنیم. انجام این کار، درک کلمات یا عبارات را سخت‌تر می کند، چرا که می‌خواهیم تمام جزئیات را بفهمیم. این واکنش طبیعی است، اما زمانی که در حال ترجمه صحبت‌های فرد به زبان مادری خود هستیم، تمرکز ذهنی خود را به آن کار اختصاص می‌دهیم و دیگر به باقی صحبت‌ها توجه نخواهیم کرد.

این روش ترجمه نادرست می‌تواند به ما کمک کند تا درک مفاهیم را بالا ببریم، اما در واقعیت این اتفاقات نخواهد افتاد. هدف از این روش، بهبود سرعت عمل زبان‌آموز در درک حرفها است. در زمان آزمون‌ها یا در صحبت با یک فرد انگلیسی‌زبان، نوار صوتی یا صحبت ها دگمه پاز نخواهند شد و بدون وقفه ادامه خواهند داشت. اگر بخواهید به این روش نادرست ترجمه را ادامه دهید، ممکن است بر روی عملکرد خود در آزمون تأثیر منفی بگذارید.

توجه به تکرارها در گفتگو روزمره

لحظاتی به گفتگو با اعضای خانواده، دوستان یا آشنایان خود توجه کنید؛ آیا آنها در هنگام صحبت به زبان فارسی، حرف های خود را مکرر می‌کنند؟ پاسخ مثبت است. این عمل از سوی افراد به منظور تاکید بر اهمیت سخنان خود و جلب توجه شنونده به نحو احسن، انجام می‌گیرد. این روش به شنونده فرصت کافی برای درک کامل جملات را می‌دهد. در این راستا، آرامش خود را حفظ کنید و در زمانیکه به فایل صوتی گوش می کنید، به خود زمان بدهید. تا در صورت نتوانستن به درک بخشی از صحبت ها، به خودتان آوانس ندهید. همچنین، بهتر است سعی کنید سخنان را به زبان فارسی ترجمه نکنید و ذهن خود را برای تمرکز بر مهم‌ترین مسئله، یعنی فهمیدن زبان انگلیسی به انگلیسی، آزاد کنید.

آموزش زبان با کمک اینترنت

یکی از مزایای برتر استفاده از فایل‌های آموزش زبان در اینترنت، این است که شما قادر خواهید بود به صورت دائمی هر زمان که بخواهید آنها را متوقف کرده و دوباره پخش کنید. این کار را به طور مداوم تکرار کنید تا بتوانید به خوبی صحبت ها را فهمید. شما می توانید به فایل‌های صوتی که از آنها لذت می‌برید گوش کنید، مانند آهنگ‌ها و ترانه‌ها. با اینکار باعث خواهد شد تا با اشتیاق بسیار بیشتری به حرف‌ها گوش کنید و دایره لغات خود را افزایش دهید.

آموزشگاه زبان

توجه به کلید واژه ها برای تقویت مهارت شنیداری

برای فهمیدن ایده اصلی یا همان مفهوم کلی، از کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی استفاده کنید. به عنوان مثال، فرض کنید در یک فایل صوتی دو نفر در مورد یک موضوع صحبت می کنند. شما به جزئیات آن صحبت توجه زیادی نمی کنید، اما یکی از طرفین مدام از عبارات کلیدی مانند “سفر کاری”، “لس آنجلس” و “پارسال” در صحبت های خود استفاده می کند.

با شنیدن این جملات متوجه می‌شوید که او در حال حاضر درباره سفر کاری خود به لس آنجلس در سال گذشته صحبت می‌کند. درک این مفهوم اولیه، به نظر ساده می آید، اما باید به یاد داشت که درک این مفهوم به موقع، با فهمیدن جزئیاتی که گوینده در ادامه مطرح می کند، کمک زیادی به فهمیدن ایده اصلی صحبت ها می کند.

استمرار در گوش کردن به فایل‌های صوتی زبان از مهمترین روش‌ها برای تقویت مهارت شنیداری در زبان انگلیسی محسوب می شود. برای پیدا کردن فایل صوتی مورد علاقه‌تان، از قابلیت‌های بی‌شمار اینترنت استفاده کنید و در همین حین به خودتان مراقبت کنید و خونسرد باشید.

سخن پایانی تقویت مهارت های شنیداری:

برای تقویت مهارت شنیداری در یادگیری زبان، می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنم:

  1. فایل‌های صوتی و پادکست‌ها: فایل‌های صوتی و پادکست‌ها یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت مهارت شنیداری است. شما می‌توانید از سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی مانند Spotify، Audible، BBC Learning English و ESLPodcasts استفاده کنید.
  2. تمرین با فایل‌های صوتی ویدئویی: شما می‌توانید با تمرین با فایل‌های صوتی ویدئویی، مثل فیلم‌ها، سریال‌ها و کلیپ‌های آموزشی، مهارت شنیداری خود را تقویت کنید.
  3. شرکت در کلاس‌های زبان: شرکت در کلاس‌های زبان یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت تمامی مهارت‌های زبان، از جمله مهارت شنیداری است. در کلاس‌های زبان، می‌توانید با استفاده از فایل‌های صوتی و کتاب‌های درسی، مهارت شنیداری خود را تقویت کنید.
  4. تمرین با زمان‌بندی: تمرین با زمان‌بندی یکی از روش‌های موثر برای تقویت مهارت شنیداری است. شما می‌توانید ابتدا به فایل صوتی یک بخش کوتاه گوش کنید و سپس زمان آن را افزایش دهید.
  5. تمرین با تکرار: تمرین با تکرار یکی از روش‌های موثر برای تقویت مهارت شنیداری است. شما می‌توانید به فایل صوتی گوش کنید و بخشی از آن را تکرار کنید تا درک بهتری از مفهوم و لغات آن داشته باشید.
  6. تمرین با فایل‌های صوتی تفاوت‌های لهجه: تمرین با فایل‌های صوتی تفاوت‌های لهجه یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به شما در تقویت مهارت شنیداری در مواجهه با لهجات مختلف کمک کند.

آموزشگاه زبان خارجه راد تایم | تقویت مهارت شنیداری

در نهایت، برای تقویت مهارت شنیداری در یادگیری زبان، باید از روش‌های مختلفی که در این مطلب اون رو براتون باگو کردیم ستفاده کنید و به طور منظم تمرین کنید. برای تقویت این مهارت کاربردی و مهم به اصولی ترین روش شما میتونید از کلاس های آنلاین و حضوری آموزشگاه زبان های خارجه راد تایم استفاده ببرید . هم چنین برای اطلاع از زمان و ودره های آموزشگاه و شناخت اساتید برتر با ما تماس بگیرید.


امتیاز شما به این مقاله
https://radtime.org/?p=11347
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

برچسب ها: