EPT آزمونی برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی داوطلبان می باشد و مخفف عبارت English Proficiency Test است.
این آزمون زبان انگلیسی ویژه داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی است. این آزمون به منظور سنجش سطح زبان عمومی متقاضیان آن برگزار می گردد. تمامی دانشجویان دکتری این دانشگاه در صورت دارا نبودن مدرک بین المللی زبان انگلیسی با نمره تعیین شده توسط دانشگاه، موظف به شرکت در این و کسب حداقل نمره قبولی در آن هستند.
آزمون EPT از سال ۸۶ شروع و به طور منظم در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار گردیده است. از ابتدا، این آزمون به صورت فصلی برگزار می گردید، اما از اردیبهشت ۹۲ تاکنون هر ماه برگزار شده است. در ابتدا، مدرک این آزمون تنها برای داوطلبان ورود به مقطع دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات ضروری بود. اما بعد از گذشت چندی، ارائه مدرک قبولی EPT برای تمامی داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد الزامی شد.
ساختار آزمون EPT چیست؟
میتوان این آزمون را با آزمون بین المللی TOEFL PBT مقایسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL این است که بخش شنیداری و نگارش ندارد.سطح سختی این آزمون مانند تافل دکتری یا همان آزمون زبان عمومی دکتری است.
EPT دانشگاه آزاد شامل ۱۰۰ سوال بوده. از این تعداد ۳۰ سوال به درک مطلب، ۳۵ سوال به لغات و ۳۵ سوال به گرامر اختصاص داده شده است. لازم به ذکر است که این دسته بندی بسته به هر آزمون کمی متغیر می باشد. یعنی ممکن است در یک آزمون تعداد سوالات گرامر ۳۰ سوال و واژگان ۴۰ سوال باشد. EPT نمره منفی ندارد و نمره حد نصاب قبولی در آن، ۵۰ است.
سوالات متداول داوطلبان شرکت در آزمون زبان انگلیسی EPT
نمره قابل قبول این آزمون برای ارائه به دانشگاه های مختلف حین مصاحبه دکتری چقدر است؟
شرکت کنندگان این آزمون (فارغ از رشته تحصیلی و دانشگاه خود) می بایست حداقل نمره ۵۰ را جهت ارائه مدرک EPT خود حین مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد کسب کنند.
آیا می توان دو بار متوالی در آزمون EPT شرکت کرد؟
تعدد شرکت در این آزمون، محدودیت خاصی ندارد. داوطلبین می توانند تا زمان کسب نمره دلخواه در کلیه آزمون ها شرکت کنند.
مدرک زبان (MSRT (MCHE چیست؟
مدرک زبان (MSRT (MCHE ، مدرک زبان مورد تایید وزارت علوم می باشد. آزمون آن هر ماه به صورت منظم برگزار می گردد. کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، این مدرک را حین مصاحبه دکتری معتبر میدانند. محتوای کلی آزمون با آزمون EPT تفاوت چندانی ندارد. اما MSRT علاوه بر ساختار آزمون که شامل لغات، گرامر و درک مطلب است، مهارت شنیداری (listening) داوطلبان را نیز مورد سنجش قرار می دهد. به همین دلیل، معمولا سطح دشواری آزمون MSRT را بالاتر از EPT می دانند.
کدام مدرک زبان برای ارائه به دانشگاه آزاد مناسب تر است؟
در صورتی که داوطلب تصمیم قاطع برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارد، بهتر است در آزمون EPT شرکت کند. چرا که آزمون EPT بدون آزمون شنیداری برگزار می گردد و علاوه بر آن، نمره قابل قبول ۵۰ می باشد. در صورتی که اگر داوطلب بخواهد مدرک MSRT را به دانشگاه آزاد ارائه کند، می بایست حداقل نمره ۶۵ این آزمون را کسب کرده باشد.
درجه سختی این آزمون چقدر است؟
می توان آزمون EPT را با آزمون بین المللی TOEFL PBT مقایسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL این است که بخش شنیداری و نگارش ندارد.
منابع پیشنهادی آماده شدن برای این آزمون کدام ها هستند؟
۱. Understanding and Using English Grammar – By: Betty Azar
۲. Mosaic 1 and 2
۳. Select Readings- Pre intermediate – Intermediate and Upper intermediate
۴. 504 Absolutely Essential Words for TOEFL –
ساختار آزمون از نظر طبقه بندی سوالات به چه صورت است؟
آزمون EPT دانشگاه آزاد شامل ۱۰۰ سوال بوده. در جدول زیر می توانید تعداد سوالات هر بخش آن را به تفکیک مشاهده نمایید:
Reading: 30 Questions
Vocabulary: 35 Questions
Grammar: 35 Questions
این دسته بندی بسته به هر آزمون کمی متغیر می باشد.
اعتبار این مدرک چه مدت است و آیا خارج از کشور نیز دارای اعتبار است؟
مدرک آزمون EPT از زمان صدور، در داخل کشور به مدت ۲ سال اعتبار دارد. همچنین در خارج از کشور فاقد اعتبار است.