زندگی در یک کشور دیگر با هزینه های زیادی همراه است. علاوه بر آن، برای تحصیل در دانشگاه ها نیز باید شهریه بپردازید. در اینجا انواع بورسیه های تحصیلی به کمک شما خواهند آمد. برای پرداخت شهریه دانشگاه، کمک هزینه زندگی، کم کردن شهریه و… انواع بورسیه های تحصیلی وجود دارد. چنانچه قصد تحصیل در یک کشور خارجی را دارید حتما اطلاعات لازم درباره انواع بورسیه تحصیلی در این کشور را بدست آورید. اما اخذ این بورسیه های شرایط مختلفی از جمله مدارک دانشجو، مهارت ها، تمکن مالی و… دارد. استفاده از این بورسیه ها برای افرادی که وضعیت مالی بسیار خوبی ندارند، بهترین گزینه است. برای آشنایی با انواع بورسیه تحصیلی در ادامه همراه ما باشید.
معرفی انواع بورسیه های تحصیلی
مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه
فهرست مطالب
بورسیه تحصیلی چیست؟
بورسیه های تحصیلی حمایت های مالی و رفاهی از طرف دانشگاه است که برای کم کردن هزینه های دانشجو به او اعطا می شود. این بورسیه ها معمولا توسط دانشگاه، دولت یا موسسات علمی ارائه می شود و این پول نیازی به بازپرداخت ندارد.
این کمک هزینه به شکل های مختلفی می تواند ارائه شود. ممکن به صورت ماهیانه به دانشجو داده شود. ممکن است محل اسکان یا خانه در اختیار دانشجو قرار بگیرد، ممکن است شهریه دانشگاه دانشجو پرداخت شود، ممکن است امکان استفاده رایگان از خدمات دانشگاه برای او فراهم شود و…
اخذ بورسیه تحصیلی به برخی فاکتور ها بستگی دارد. معمولاً میزان درآمد واللدین یا اوضاع زندگی دانشجویانی که به عنوان بورسیه به تحصیل مشغول می شوند، بطور کامل بررسی می شود و در بسیاری از موارد دانشجو با کمک رزومه تحصیلی عالی که در گذشته کسب کرده است میتواند بورسیه تحصیلی را دریافت کند.
انواع بورسیه های تحصیلی
بورسیه های تحصیلی انواع مختلفی دارند و ممکن است به سبک های متفاوتی به دانشجویان داده شود. با شناخت کامل هر کدام از بورسیه ها می توانید کارهای خود را دقیق انجام دهید و از بروز هرگونه مشکلی جلوگیری کنید. در ادامه به معرفی انواع بورسیه های تحصیلی و شرایط دریافت هرکدام می پردازیم :
کمک هزینه های بدون انجام فعالیت :
بورسیه Scholarship
بورسیه Scholarship که همان بورسیه عادی شناخته می شود، یک نوع بورسیه تحصیلی است. کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند می توانند برای دریافت این بورسیه اقدام کنند. این بورسه به تمامی مقطع عای دانشگاهی و تمامی رشته ها تعلق دارد اما میزان و مبلغ آن برای مقاطع بالاتر همچن دکتری از مقاطع پایین تر بیشتر است. علاوه بر هزینه های دانشگاهی ممکن است بخشی از هزینه های زندگی دانشجو نیز توسط این بورسیه تامین شود.
این بورسیه بر اساس شایستگی دانشجو است و دریافت آن شرایط خاصی دارد و در صورتی که واجد تمام شرایط لازم باشید، می تواند این بورسیه تحصیلی را دریافت کنید. همچنین برای تمدید این بورسیه باید یک سری شرایط دیگر را نیز دارا باشید، برای مثال حداقل میزان معدل تعیین شده را داشته باشید تا بتوانید ادام بورسیه را دریافت کنید.
یادتان باشد که بورسیه های تحصیلی به حساب شخصی فرد واریز نشده و به حساب دانشگاه واریز می شود.
بورسیه Grant
بورسیه Grant بورسیه ای است که به صورت معمول شناخته می شود و کمک هزینه مالی برای تحصیل است. این کمک هزینه مانند سایر بورسیه ها، بلاعوض است.
توجه داشته باشید که Grant و Scholarship را با هم اشتباه نگیرید. همانطور که گفته شد Scholarship بر اساس شایستگی های دانشجو است در حالی که Grant براساس نیاز دانشجو است و بر اساس شرایط مالی دانشجو و خانواده اش تعیین می شود. میزان این کمک هزینه مشخص نیست و برای هر فرد ممکن است متغیر باشد.
بیشتر بخوانید
کمک هزینه Fellowship
کمک هزینه تحصیلی Fellowship نیز معمولا بر اساس شایستگی های دانشجو شامل معدل، مقالات و … تعیین می شود. این کمک هزینه بخشی از هزینه های تحصیلی و همچنین زندگی دانشجو را پوشش می دهد.
این کمک هزینه بیشتر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین گروه های پژوهشی تعلق می گیرد.
توجه داشته باشید که این کمک هزینه معمولا هر سال تمدید می شود.
این کمک هزینه انواع مختلفی دارد و فلوشیپهای تحقیقاتی، فلوشیپهای تدریس، فلوشیپهای پزشکی از انواع مختلف این نوع کمک هزینههای تحصیلی به شمار میروند.
جایزه Award
Award، همه نوع جایزه ای را شامل می شود و هیچ محدودیتی را شامل نمی شود. این جایزه عموما به صورت مبلغ نقدی هستند و به حساب شخصی فرد واریز می شوند و نه دانشگاه. گاهی اوقات نیز به صورت کوپن خرید کتاب، شرکت در یک دوره، ورودی ارائه کنفرانس، هزینه سفر و … ارائه می شود.
اما متاسفانه مبلغ این جایزه ها کم است و قطعا نمی تواند هزینه های دانشگاه و شهریه را تامین کند.
نکته قابل توجه درباره این جایزه این است که به هر فرد تنها یک بار تعلق می گیرد.
وام تحصیلی Loan
وام تحصیلی Loan یک وام است که مانند سایر وام ها، از بانک یا یک مرکز خصوصی به حساب دانشگاه واریز می شود. این وام تنها و تنها برای شهریه و هزینه های دانشگاه است.
دانشجویان بین المللی و خارجی، معمولا برای دریافت این وام باید یک ضامن مقیم داشته باشند که یعنی فردی که ساکن آن کشور است و باید تعهدنامه امضا کند.
حذف شهریه یا Tuition Waiver
حذف شهریه Tuition Waiver تنها مربوط به شهریه دانشگاه است. این مورد ممکن است تمامی هزینه ها را حذف کند و دانشجو معاف شود و یا ممکن است تنها بخشی از هزینه ی تحصیلی را به صورت درصدی حذف کند. این کمک هزینه با نام تخفیف شهریه نیز شناخته می شود. میزان این تخفیف در ایمیلی که به دانشجو ارسال می شود، مشخص شده است.
اما نکته مورد توجه درباره این کمک هزینه این است که دانشجو را تنها از پرداخت هزینه های معینی معاف می کند که می تواند شامل هزینه خوابگان، 1 واحد درسی، بازیدید علمی و یا… باشد.
انواع مختلف این بورسیه شامل موارد زیر است :
1- Full Fund یا Full Ride : این کمک هزینه به صورت 100 درصد است و تمامی هزینه های دانشجو شامل شهریه دانشگاه، خاوبگاه، خورد و خوراک، هزینه های کتاب ها و … را به صورت کامل و برای یک مدت زمان مشخص، مثلا یک سال، پرداخت می کند.
علاوه بر هزینه های گفته شده، مبلغ دیگری هم برای سفر دانشجویی و تفریح نیز در اختیار دانشجو قرار می گیرد.
2- Partial Fund : این کمک هزینه به صورت بخشی از کل هزینه ها و به اندازه 50 درصد یا رقم های دیگر است. این کمک هزینه می تواند هم به صورت درصدی و هم به صورت کمک هزینه ای به صورت نقدی پرداخت شود.
مزایای اخذ بورس تحصیلی
از آنجایی که تمام دانشجویان به دنبال گرفتن بورسیه های تحصیلی هستند می توان فهمید که مزایای بسیار زیادی دارد. در هر صورت کمک هزینه های زندگی در هر صورتی که با عث کم شدن مخارج شود، خوب است. در ادامه به بررسی مزایای بورسیه تحصیلی می پردازیم :
- امکان تحصیل در کشور های خارجی و در بهترین دانشگاه های سراسر جهان حتی برای دانشجویان کم بضاعت و حتی دانشجویان کشورهای محروم
- فراهم شدن شرایط آموزش یکسان برای دانشجویان بین المللی
- کمک های مالی متناسب با شرایط دانشجو
- کمک به بهبود رزومه تحصیلی دانشجویان
- کاهش دغدغه های فکری دانشجو مربوط به مسائل مالی، اسکان، مخارج زندگی و…
- فراهم شدن امکان یافتن شغل مناسب پس از اتمام تحصیلات
- فراهم شدن امکان همکاری با دانشجویان و اساتید بین المللی
- رقم زدن تجربه زندگی و تعاملات اجتماعی جدید
- آشنایی با فرهنگ های جذاب و زیبای کشورهای دیگر
- عدم نیاز به باز پس دهی پول بورسیه تحصیلی در پایان تحصیلات
بیشتر بخوانید
- تفاوت و کاربرد just، yet، already و still در زبان انگلیسی
- علامت تعجب در انگلیسی + کاربرد و نکات !
- بهترین کتاب آموزش زبان انگلیسی(مبتدی تا پیشرفته) +دانلود رایگان
- دانلود کتاب های Practice Makes Perfect: English Conversation
- کاربرد و فرق بین among و between درانگلیسی چیست؟
معایب اخذ انواع بورسیه های تحصیلی
درست از که بورسیه های تحصیلی از مزایای متعددی برخوردار هستند، اما به هر حال نمی شود از مشکلات یا معایت هنگام اخذ بورسیه های تحصیلی صحبت نکرد. در ادامه به بررسی این معایب می پردازیم :
- بورسیه تحصیلی هزینه های اخذ ویزا، بلیط پرواز به کشور مقصد، اجاره محل زندگی دانشجو را شامل نمی شود
- عدم تعلق گرفتن امتیار خوابگاه به دانشجو ( بستگی به نوع بورس دارد )
- عدم پوشش هزینه های جانبی زندگی همچون هزینه های پزشکی، توسط بورس
- شرایط بسیار سخت دریافت بورس تحصیلی
- بالا بودن رقابت برای دریافت بورس تحصیلی و انتخاب تعداد بسیار کمی از دانشجویان برای دریافت بورس
- امکان قطع شدن بورس تحصیلی در وسط دوره تحصیلات به دلیل عدم تامین مالی
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی انواع بورسیه های تحصیلی پرداختیم که یکی از راه های کم کردن هزینه ها همزمان با درس خواندن در کشورهای خارجی است. بورسیه ها انواع مختلفی دارند که هرکدام را بررسی کردیم. زندگی در کشورهای دیگر نیاز به بلد بودن زبان انگلیسی دارد و با کمی وقت گذاشتن و تمرین زیاد، می توانید به سطح های خوبی در زبان انگلیسی برسید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات مشاوه و تعیین سطح رایگان، با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.