کشور ترکیه همسایه کشورمان ایران است و به همین دلیل همواره یکی از مقاصد جذاب مسافرت و زندگی ایرانیان است. معمولا مهاجرت تحصیلی به ترکیه از سایر کشورها دردسر کمتری دارد. مهاجرت تحصیلی به ترکیه، هر ساله متقاضیان خاص خود را داشته و دارد. اعتبار دانشگاه های این کشور، بهره مندی از بورسیه های تحصیلی، هزینه های کمتر و شرایط زندگی راحت تر، دلیل بالا بودن تقاضای مهاجرت تحصیلی به ترکیه است. در ادامه همراه ما باشید تا جزئیات اقامت و مهاجرت تحصیلی به ترکیه را برایتان شرح دهیم. در اینجا درباره هزینه و شرایط تحصیل در ترکیه، بورسیه های تحصیلی، زبان مورد نیاز و دانشگاه های آن صحبت کرده ایم.
اقامت و تحصیل در ترکیه
فهرست مطالب
مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه
تحصیل در ترکیه به زبان ترکی استانبولی
زبان آموزشی در دانشگاههای ترکیه عمدتاً زبان ترکی است، اما دانشگاههایی هم هستند که در آنها زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی نیز تدریس میشود؛ چنین دانشگاههایی سال اول را به آموزش آن زبان خاص به دانشجویان مبتدی اختصاص میدهند.
در اکثر دانشگاههای ترکیه زبان اصلی تدریس زبان ترکی استانبولی است. بنابراین در اغلب دانشگاهها تسلط به زبان ترکی برای پذیرش در بسیاری از رشتههای تحصیلی پیش نیاز است.
آزمون TOMER ترکیه برای سنجش میزان مهارت شما در زبان ترکی است. یعنی دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه به زبان ترکی را دارند، باید در این آزمون شرکت کنند و نمره قبولی را بدست آورند. همچنین برای آمادگی در این آزمون می تواند در دوره های آن نیز شرکت کنید.
تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی
برای تحصیل به زبان ترکی در کشور ترکیه، می توانید زبان انگلیسی را انتخاب کنید. برای کسانی که زبان مادری آنها انگلیسی است، مانعی نیست اما سایر افراد لازم است که حتما مدرک زبان بین المللی خود، اعم از آیلتس یا تافل را ارائه دهند.
جهت تحصیل در مقطع کارشناسی به نمره 65 در آزمون TOELF iBT، نمره 6 در آزمون آیلتس یا نمره 55 در آزمون PTEنیاز دارید.
جهت اخذ پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد نیز معمولا نمره بین ۶ تا ۶/۵ در آزمون آیلتس و نمره های معادل آن را نیاز دارید.
نمره زبان مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی حداقل نمره 79 در آزمون TOELF iBT یا نمره 6.5 در آیلتس و نمرات معادل این دو است.
تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان
به طور کلی مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه ، لازم می باشد.
ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که برای تحصیل در ترکیه نیاز به ارائه مدرک زبان نداشته باشید. در این صورت، در بدو ورود از شما یک آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی می گیرند.
در صورت گرفتن پذیرش بدون مدرک زبان، دانشجویان بینالمللی می توانند با شرکت در برخی دوره های رایگان یا پولی، در زبان ترکی به یک آمادگی نسبی برسند. این دورهها معمولا روزانه به صورت ۴ تا ۶ ساعت آموزش زبان ترکی در سطوح مختلف است. در آخر از این مطالب امتحان گرفته شده و تعیین سطح می شوید.
همچنین به منظور تحصیل در دانشگاه های ترکیه، باید به این زبان مسلط باشید و در صورت عدم تسلط مجبور به شرکت در این دوره ها خواهید بود.
بیشتر بخوانید
شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به ترکیه
شرایط سنی جهت مهاجرت تحصیلی به ترکیه، جزو قوانین سختگیزانه نیست و عموما محدودیت خاصی به این منظور وجود ندارد اما ممکن است افراد در سن های بالاتر برای دریافت پذیرش به مشکل بخورند. اما به طور کل :
- میزان حداکثر سن قابل قبول برای تحصیل در مقطع و لیسانس و پزشکی، 21 سال است.
- سن مورد قبول برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس، 30 سال است.
- حداکثر سن قابل قبول برای تحصیل در مقطع دکتری، 35 سال است.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه تحصیل در هر کشوری موضوعی بسیار مهم و حائز اهمیت است. مبلغ تحصیل با توجه به نوع دانشگاه و مقطع و رشته تحصیلی فرد محصل، تغییر می کند. اما به طور کل هزینه دانشگاه های دولتی از دانشگاه های خصوصی کمتر است.
تحصیل در مقطع کارشناسی، در دانشگاه دولتی، به زبان ترکی استانبولی، هزینه ای معادل 300 تا 800 دلار آمریکا را شامل می شود.
درس خواندن در مقطع کارشناسی، در دانشگاه دولتی، به زبان انگلیسی، هزینه ای معادل 500 تا 1500 دلار آمریکا را شامل می شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی، در دانشگاه غیر دولتی، هزینه ای معادل 5000 تا 20000 دلار آمریکا را شامل می شود.
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، در دانشگاه دولتی، به زبان ترکی استانبولی، هزینه ای معادل 300 تا 600 دلار آمریکا را شامل می شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، در دانشگاه غیر دولتی، به زبان انگلیسی، هزینه ای معادل 600 تا 900 دلار آمریکا را شامل می شود.
تکمیل تحصیلات در مقطع دکتری، در دانشگاه های این کشور، هزینه ای معادل 4000 تا 5000 دلار آمریکا را شامل می شود.
بورسیه های تحصیلی ترکیه
دریافت بورسیه تحصیلی یکی از چیزهایی است که دانشجویان بین المللی، آن را می خواهند. دانشجویانی که تقاضای مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند، می توانند از انواع مختلفی از بورسیه ها بهره ببرند. بورسیه های تحصیلی در کشور ترکیه، علاوه بر کمک هزینه مالی برای زندگی دانشجویان، در برنامه های ثبت نام دانشگاه نیز آن ها را همراهی می کند. این بورسیهها همچنین نیازهای دانشجویان مانند مسکن و بیمه درمانی را در طول دوره آموزشی پوشش میدهد.در ادامه، برخی از بورسیههای تحصیلی مناسب را برای دانشجویان بینالمللی معرفی می کنیم :
بورسیه تحصیلی CoHE :
این بورسیه، برای دانشجویان بینالمللی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از کشورهایی است که پروتکلهایی را با شورای آموزش عالی امضا میکنند. اگر دانشجویانی که در برنامههای آموزش عالی ترکیه پذیرش میشوند و گواهی مهارت ترکی ندارند، یک سال آمادگی زبان به دانشجویان ارائه میشود.
بورسیه تحصیلی ترکیه برای رشتهی کارشناسی
این بورسیه برای دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی ارائه می شود. خدمات این بورسیه شامل موارد زیر است :
700 لیر کمک هزینه ماهیانه ، پرداخت هزینه تحصیل در دانشگاه، امکان اسکان در خاوگاه دانشگاه، دوره 1 ساله رایگان برای زبان ترکی استانبولی، بیمهی درمانی در ترکیه و یک عدد بلیت پرواز رفت و برگشت.
بورسیه تحصیلی ترکیه برای تحصیلات تکمیلی
این بورسیه به دانشجویان محصل در مقطع تحصیلات تکمیلی ارائه می شود. خدمات این بورسیه شامل موارد زیر است :
950 لیر برای کارشناسی ارشد و 1400 لیر برای دکترا به عنوان کمک هزینه ماهانه، پرداخت کامل شهریه دانشگاه، دوره 1 ساله زبان ترکی استانبولی، بیمه درمانی، اجازه اسکان در خابگاه دانشگاه، یک بلیت رفت و برگشت رایگان به ایران.
برنامه بورسیه تحقیقاتی ترکیه
برنامه بورسیهی تحقیقاتی ترکیه، جزو بورسیه های کوتاه مدت است. این بورسیه شامل 3000 لیر کمک هزینه ماهانه است. اما متاسفانه سایر امکانات از جمله پرداخت شهریه، بیمه، بلیت و… را شامل نمی شود.
مدت زمان این بورسیه 3 الی 10 ماه می باشد.
بورسیه موفقیت
این بورسیه که جزو بورسیه های کوتاه مدت می باشد، تنها شامل کمک هزینه است. کمک هزینه ماهانه معادل 440 لیر برای مقطع کارشناسی، 595 لیر برای مقطع کارشناسی ارشد و 885 لیر برای دکترا است. علاوه بر این، بورسیه موفقیت شامل اسکال و سایر وژگی ها نیز می باشد.
مدت زمان این بورسیه 1 سال می باشد.
بیشتر بخوانید
- دانلود کتاب IELTS Target Band 7
- تفاوت empathy و sympathy در زبان انگلیسی
- تفاوت by و with در گرامر انگلیسی
- تفاوت بین will و would
- بهترین سایت و هوش مصنوعی تصحیح گرامر انگلیسی رایگان
دانشگاه های ترکیه
ترکیه دارای 104 دانشگاه دولتی و 62 دانشگاه خصوصی می باشد. دانشگاه های زیر دروس خود را به زبان انگلیسی ارائه میدهند :
- Istanbul Aydin University
- TED Universit
- Bilkent University
- Koc University
- Istanbul Sehir University
در ادامه برترین دانشگاه های ترکیه را بر اساس رتبه بندی جهانی معرفی می کنیم :
- دانشگاه کوچ 448
- دانشگاه بیلکنت 456
- دانشگاه صابانچی 501-510
- دانشگاه فنی خاورمیانه 551-560
- دانشگاه بوغازیچی 571-580
کلام آخر
کشور ترکیه که همواره از مقاصد جذاب مسافرت برای ایرانیان است، مقصدی برای تحصیل و زندگی نیز محسوب می شود. تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها آسانتر است و ما تمامی شرایط لازم آن را برایتان شرح دادیم.
بدانید که زندگی در یک کشور دیگر بدون بلد بودن زبان بسیار دشوار خواهد بود. علاوه بر آن، ارائه مدرک زبان یکی از شروط اصلی دریافت اقامت و پذیرش است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان، با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.