روش تدریسCLT یکی از روش های تدریس زبان انگلیسی میباشد. در این روش، تمرکز بر توانایی برقراری ارتباط زبان آموزان است. با بکارگیری روش آموزش clt در تدریس زبان انگلیسی، استاد به گونه ای در کلاس درس تدریس می کند که زبان آموز بتواند در دنیای واقعی، به راحتی ارتباط برقرار کند. آموزش زبان به شیوه ارتباطی CLT جزو آخرین رویکردهای آموزشی است که به صورت هدفمند، بر روی معنی دار بودن آموزش و تعامل متقاضیان تمرکز دارد. در ادامه به معرفی آموزش زبان به شیوه ارتباطی CLT پرداخیتم. برای کسب اطلاعات بیشتر، همراه ما باشید.
معرفی آموزش زبان به شیوه ارتباطی CLT
مدت زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه
فهرست مطالب
روش تدریس CLT چیست ؟
CLT مخفف Communicative Language Teaching است. این روش، از آخرین روش های حوزه تدریس زبان انگلیسی است. تمرکز آن بر روی تقویت توانایی برقراری ارتباط در زبان آموزان است؛ به گونه ای که بتوانند به راحتی در هر موقعیت و محیطی صحبت کنند.
این روش تدریس در کنار مطالعه زبان آموز، بیشترین تاثیر را بر روی او می گذارد. همانطور که می دانید حضور در کلاس به تنهایی نمیتواند کافی باشد. برای صحبت کردن هر چه بهتر، نیاز به دایره لغات بسیار زیادی دارید.
در روش CLT، زبان انگلیسی به صورت تعاملی با استاد و سایر شاگردان کلاس، به شما آموزش داده می شود.
در این روش، تنها بر روی مهارت اسپیکینگ کار نمیشود. بلکه مطالعه متون معتبر که استاد معرفی می کند نیز مورد استفاده است. اما توجه کنید که توسعه مهارت های اسپیکینگ و لیسنینگ، پیش از تقویت مهارت های ریدینگ و رایتینگ است.
استاد، زبان انگلیسی را به طور سنتی آموزش نمی دهد. یعنی دستور زبان را با استفاده از زبان مادری افراد تدریس نمی کنند و اولویت، به کار گیری زبان انگلیسی است. همچنین استاد، نقش یک فرد کمک کننده و همراه را دارد؛ نه اینکه فقط یک آموزش دهنده باشد.
علاوه بر آن، این روش زبان آموزان را تشویق می کند تا از تجاربی که در محیط های آموزشی کسب کرده اند، در یادگیری زبان استفاده می کنند.
وظیفه دبیر در روش CLT
نقش معلم در این روش، همان چیز سنتی ای که در ذهن ما وجود دارد، نیست. بلکه معلم به عنوان یک مشاوره و همراه، در کلاس حضور دارد. یعنی معلم یک الگو نیست.
هنگامی که زبان آموزان در حال صحبت با پارتنر خود هستند، در کنار آن ها حضور دارد تا اشتباهات آن ها را یادداشت کند، بعد از اتمام صحبت به آن ها بگوید و در درست کردن آن اشتباهات کمکشان کند.
علاوه بر آن، هنگامی که در ایده پردازی و یا ادامه دادن صحبت با مشکل مواجه می شوند، با پرسیدن سوال، به بحث آن ها کمک کند.
وظیفه انتخاب موضوع و سوال به عهده معلم است. با این حال گرامر را به نسبت بسیار کمتر تدریس می کنند. اما همان چیزی هم که تدریس می شود، به شیوه های نوین تدریس است.
وظیفه زبان آموز در روش CLT
بیشتر فعایت ها در روش تدریس CLT بر دوش زبان آموزان است. دبیر موضوع یا تاپیک را مشخص می کند، سپس افراد در کلاس با پارتنر خود صحبت می کنند و سعی در برقراری ارتباط و توصیف تجربیات خود دارند.
زبان آموزان باید بر طبق موضوع، خود را در یک محیط واقعی در جامعه تصور کنند. آن ها باید سعی کنند با پارتنر خود ارتباط برقرار کنند.
اما همیشه به خاطر داشته باشید که علاوه بر حضور در کلاس، باید در منزل و اوقات دیگر، به مطالعه و تمرین زبان انگلیسی بپردازید.
بیشتر بخوانید
تکنیک های مورد استفاده در این روش
در روش آموزشی clt در تدریس زبان انگلیسی از تکنیک هایی استفاده می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم. تمامی این تکنیک ها، به تقویت توانایی برقراری ارتباط زبان آموزان در محیط های واقعی کمک شایانی خواهند کرد :
Role play- 1 یا نقش بازی کردن:
این روش که به صورت شفاهی انجام می شود، به زبان آموزان کمک می کند تا خود را در موقعیت ها و شرایط مختلف، به جای افراد متفاوت تصور کنند. این تمرین رایج ترین نوع تمرین در روش تدریس CLT است. این روش به صورت 2 نفره است و برای تقویت تصورات شما در محیط های خاص است. علاوه بر آن ثابت شده که افراد در حضور یک نفر راحت تر از جمع، صحبت می کنند. در واقع مکان، موقعیت، هدف و موضوع مکالمه را معلم تعیین می کند. حال زبان آموزان 2 به 2 باید به تصور این شرایط پرداخته و مکالمه را شروع کنند. هر 2 نفر باید تا مدت مشخص، به ادامه این مکالمه بپردازند. تلاش برای ادامه دادن صحبت ایده پردازی های آن ها را به شدت قوی می کند.
علاوه بر آن، موقعیت های ذکر شده، می توانند واقعی باشند و در آینده در این شرایط قرار بگیرند. پس همه چیز فی البداهه است و زبان آموز باید سعی کند در همان لحظه تصمیم بگیرد که چه بگوید.
2- Interviews یا مصاحبه ها :
همان طور که از اسمش مشخص است، موقعیت موجود، یک مصاحبه است. مصاحبه به صورت سوال و جواب است.
این فعالیت نیز به صورت 2 به 2 انجام می شود. معلم به هر گروه یک سری سوال می دهد تا از هم دیگر بپرسند. نظارت معلم بر سوال ها و جواب ها در این تکنیک، بیشتر از سایر تکنیک ها است. در نتیجه نیاز نیست مصاحبه گیرنده، به سختی روش های دیگر تلاش برای ادامه دادن صحبت کند. به همین دلیل بیشتر استفاده این روش، برای سطح های پایین تر است و ممکن است برای سطوح بالاتر، کاربرد چندانی نداشته باشد.
Group work- 3 یا کار گروهی:
بر خلاف روش های قبلی گفته شده، مکالمه در این تکنیک، در گروه های بیشتر از 2 نفر صورت می گیرد. مانند تکنیک های قبلی موقعیت، موضوع و نقش هر فرد در مکالمه را معلم تعیین می کند. افراد وظیفه یکسانی در مکالمات دارند و تقش ها متفاوت است. این تکنیک بر روی تقویت اعتماد به نفس زبان آموزان، تقویت مکالمات گروهی، ایده پردازی ها و برقراری ارتباط در جمع های مختلف کار می کند. با توجه به این که هدف روش آموزشی clt در تدریس زبان انگلیسی تقویت توانایی برقراری ارتباط است، در نتیجه مشارکت گروهی در ان تکنیک از اهمیت بالایی برخوردار است.
Opinion sharing- 4 یا به اشتراک گذاری نظر:
قرار گرفتن در یک چنین موقعیتی در دنیای واقعی، دور از انتظار نیست. مشارکت در بحث، تلاش برای انتقال نظر، احترام به نظر دیگران و پیدا کردن راه حل های مناسب، از هدف های این تکنیک است. مانند تکنیک های دیگر، معلم موضوع روش انجام کار را در اختیار زبان آموزان قرار می دهد. زبان آموزان باید درباره این موضوع و راه حل های آن فکر و صحبت کنند و با هم ارتباط برقرار کنند. این موضوعات، جدید نیستند و ممکن است بارهای زیادی آن ها را شنیده باشیم و درموردشان فکر کرده باشیم. گروه های تشکیل شده 2 نفره و یا چند نفره است.
Scrambled sentences- 5 یا جملات بهم ریخته:
به زبان آموزان یک متن میدهند که دارای جملات بهم ریخته است. زبان آموزان باید جملات را سر جای درست خود قرار دهند. این متن ممکن است متنی باشد که قبلا دیده اند و یا یک متن کاملا جدید باشد. این متن ها درباره موضوعات مختلف هستند که برای قراردادن درست کلمات، باید متن را بخوانید و با بکارگیری دستور زبان و مفهوم جملات، آن ها را مرتب کنید.
حتما این روش را به عنوان سوال، در آزمون های مختلف دیده اید.
ارزشیابی
مهم ترین چیزهایی که در مکالمه توجه معلم را جلب می کند، بی غلط صحبت کردن و روان صحبت کردن است. به مرور زمان باید بر روی این دو مهارت کار کنید.
ممکن است ارزیابی ها به روش های مختلفی صورت بگیرند. می توانند به شکل یک مصاحبه، مهارت اسپیکینگ شما را بررسی کنند. همچنین از شما بخواهند یک نامه دوستانه به شخصی که می شناسید، درباره موضوع و موقعیت مشخص بنویسید.
مزایای روش CLT
- این روش مکالمه محور است. پس سرعت یادگیری زبان آموز در آن بسیار بالا است.
- مناسب برای کسانی که قصد مهاجرت دارند است. زیرا در کوتاه ترین زمان، بیشترین فراگیری را از درس دارند. همچنین به دلیل اینکه هدف این رویکرد، تقویت برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است، کار را برای مهاجران رحت تر می کند.
- این روش صرفا مکالمه است و نیاز به هیچ گونه کتابی ندارد.
- امکان به اشتراک گذاشتن تجربیات با دیگران.
بیشتر بخوانید
- تفاوت و کاربرد just، yet، already و still در زبان انگلیسی
- علامت تعجب در انگلیسی + کاربرد و نکات !
- بهترین کتاب آموزش زبان انگلیسی(مبتدی تا پیشرفته) +دانلود رایگان
- دانلود کتاب های Practice Makes Perfect: English Conversation
- کاربرد و فرق بین among و between درانگلیسی چیست؟
معایب روش CLT
- متاسفانه در بسیاری از آموزشگاه ها از روش تدریس CLT که یکی از بهترین رویکرد های آموزشی استفاده نمی کنند.
- این روش، مکالمه محور بوده و به همین دلیل بهترین روش برای شرکت در آزمون هایی همچون تافل و آیلتس نیست. برای شرکت در آزمون های زبان، باید در کنار کلاسی که با این روش تدریس می کند، کلاس های دیگری برای مهارت های ریدینگ و رایتینگ و لیسنینگ شرکت کنید.
کلام آخر
روش های مختلف برای تقویت مهارت های مختلف زبان انگلیسی در دسترس است. آموزش با بهترین روش، باعث بالا رفتن کیفیت آموزش می شود. در این مقاله به توضیح کامل و معرفی آموزش زبان به شیوه ارتباطی CLT پرداختیم. این روش به عنوان رویکردی جدید و پرطرفدار در حال استفاده است. همان طور که گفتیم، روش CLT زبان آموزان را برای ایجاد ارتباط در فضای واقعی آماده می کند.
در موسسه زبان های خارجی رادتایم، کلاس های زبان عمومی و کلاس های تخصصی آیلتس و تافل و… با استفاده از بهترین روش ها برگزار می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره و تعیین سطح رایگان، با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.