SOP یا انگیزه نامه - آموزشگاه زبان های خارجی راد تایم

SOP یا انگیزه نامه چیست | چگونه یک SOP خوب بنویسیم

2977 بازدید
SOP و انگیزه نامه خوب

در صورتی که قصد تحصیل در کشورهای دیگر را دارید، باید بدانید که SOP یا انگیزه نامه و رزومه دو مورد از فاکتورهایی هستند که شما را به دانشگاه معرفی می کنند. متاسفانه بسیاری از دانشجویان نوشتن SOP و انگیزه نامه را جدی نمی گیرند در صورتی که یکی از مهم ترین مدارک بررای دانشگاه به حساب می آید. ارائه یک SOP و انگیزه نامه خوب به دانشگاه نشان می دهد که  چقدر برای تحصیل در آنجا مشتاق هستید. اگر در مهارت رایتنگ ضعف دارید باید بر روی نوشتن انگیزه نامه و SOP خود بیشتر وقت بگذارید و حتما از یک سری تکنیک و نکات مهم پیروی کنید. در ادامه می خواهیم به بررسی چگونگی نوشتن یک SOP و انگیزه نامه خوب بپردازیم.

مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه

SOP یا انگیزه نامه

SOP چیست ؟

SOP مخفف Statement of purpose یا انگیزه نامه به معنی Motivational letter شامل متنی است که شما می نویسید و در آن درباره مهارت های خود و از همه مهمتر از دلایل خود برای تحصیل در دانشگاه مقصد می گویید. شما باید از انگیزه خود بنویسید و از دلایل درخواست بورسیه و یا شغل دانشجویی نیز بگویید و سعی کنید فردی که نامه را میخواند متقاعد کنید که پذیرش و بورسیه یا شغل را بگیرید. در انگیزه نامه باید اطلاعاتی را بیاورید که دانشگاه برای پذیرش شما به آن ها نیاز دارد.
اما علاوه بر دانشگاه، سفارت های بسیاری از کشور ها از جمله کانادا، آمریکا و … به SOP شما دقت می کنند و آن را جزو یکی از مدارک برای اعطای ویزا به حساب می آورند. اما فقط SOP دارای اهمیت نیست و سایر مدارک مانند CV، ریز نمرات، توصیه نامه، مدرک زبان و … نیز مهم است.

تفاوت انگیزه نامه، SOP و CV

متاسفانه بسیاری از افراد SOP و CV را با هم اشتباه می گیرند. هر چند این دو بسیار شبیه بهم هستند اما نباید یکسان تصور شوند.
ابتدا می خواهیم شباهت های این دو را بررسی کنیم و باید بگوییم که موضوع اصلی هر دو نامه دلایل شما برای گرفتن پذیرش است و در آن ها از صلاحیت و  اهداف و برنامه های خود و تفاوتتان با سایر متقاضیان می گویید.
حال در مورد تفاوت های آن ها باید بگوییم که مخاطب انگیزه نامه شخص خاصی است و مستقیما به کمیته پذیرش یا دانشکده، برای یک استاد یا تیم راهنما ارسال می شود. اما مخاطب SOP شخص خاصی نیست و در قالب مقاله یا متن نوشته می شود.
اما CV با هر دو مطلب گفته شده متفاوت است. CV رزومه است و در آن تحصیلات، سابقه کاری، مشخصات فردی، مهارت ها و مدارک و … خود را می نویسید.

دلیل نوشتن SOP چیست ؟

انگیزه نامه مانند مدارک دیگر همچون مدرک تحصیلی قبلی، مدرک زبان، رزومه و… از مدارک لازم و ضروری برای ارائه به دانشگاه و اخذ پذیرش از دانشگاه است.
برعکس تمامی مدارک دیگر شما که نشان دهنده کارهایی است که تا الان در زندگی خود انجام داده اید، SOP درمودر اهداف، علایق و انگیزه های شما در آینده می گوید. در هر رشته و دانشگاهی، ملاک و معیار متفاوت است و باید برای هر کدام مناسب ترین انگیزه نامه را بنویسید. در SOP از انگیزه و اراده خود برای رسیدن به رویاهای خود می گویید. باید سعی کنید مخاطب را قانع کنید که پذرش بگیرید. در این متن از خودتان و شخصیتی که دارید می گویید.

بیشتر بخوانید



فرمت انگیزه نامه

فرمت این نامه نیز باید مانند سایر نامه های اداری و آکادمیک باشد. یعنی :

  1. فونت Times News Roman
  2. سایز 12
  3. فاصله خط 1.5
  4. ایجاد حاشیه 1 اینچی از هر طرف متن

مقدار یک انگیزه نامه باید 1 صفحه تا حداکثر 1 و نیم صفحه باشد. اما بیشتر از این مقدار مجاز نیست. زیرا در غیر این صورت تمرکز از موضوع اصلی برداشته می شود.

قالب انگیزه نامه

برای نوشتن یک SOP یا انگیزه نامه خوب نیاز به مهارت ریدینگ است و برای نوشتن آن نباید عجله داشته باشید. زیرا می تواند کار زمان بری باشد تا بتوانید بهترین sop را بنویسید. برای اینکه بفهمید چکئنه باید یک sop خوب بنویسید، طبق مراحل و نکات زیر عمل کنید :

نوشتن مقدمه :

این پاراگراف شامل بخشی است که باید متن خود را شروع کنید. مقدمه یکی از مهم ترین بخش ها در هر متنی است. در صورتی که نام مخاطب خود را می دانید، در ابتدای نامه او را با نام خطاب کنید. زیرا تاثیر بیشتری گذاشته و باعث تشویق فرد به خواندن نامه می شود.
این پاراگراف برای معرفی کردن خود است. اما آن را با رزومه اشتباه نگیرید. در این پاراگراف می توانید به طور خیلی مختصر از موارد زیر حرف بزنید :

  • شهر و کشور محل زندگی خود
  • رشته و مقطع تحصیلی
  • دانشگاه مورد نظرتان و دلیل انتخاب آن
  • اهداف آینده شغلی و تحصیلی خود

بیشتر بخوانید



نوشتن بدنه :

این بخش از پاراگراف های مختلفی تشکیل شده است که در هر کدام به موارد مختلفی باید بپردازید. همان مطالب و دستاوردهایی را که در رزومه خود نوشتید، در این پاراگراف ها بسط دهید :

 1- سوابق تحصیلی :

پیشینه تحصیلی خود را بیان کنید و از ارتباط آن با رشته ی  مورد نظر خود بگویید. همچنین مقاطع تصحیلی که پشت سر گذاشته اید را نام ببرید. حال از نقاط قوت خود و موفقیت های خود بنویسید. فراموش نکنید که اهداف مربوط به آن را نیز بگویید.

2- سوابق کاری :

در مورد سوابق کاری خود بنویسید و درباره ارتباط آن با تحصیلات و رشته خود بگویید. در تمامی این پاراگراف ها از نقات قوت و دستاورد های خود حرف بزنید. حتی اگر موقعیت شغلی بسیار خوبی هم نداشتید، باز هم از آن بنویسید. همچنین نوشتن از اهداف و رویاهای خود در رابطه کار شغل آینده خود را فراموش نکنید.

3- هدف فعلی :

از مهم ترین بخش های SOP یا انگیزه نامه می توان به این پاراگراف اشاره کرد. در واقع باید هدف فعلی خود از تحصیل را بنویسید تا دلیل درخواست پذیرش شما مشخص شود. به همین دلیل باید به معرفی رشته ای که قصد تحصیل در آن را دارید بپردازید و از تجربیات و مهارت های خود درباره با آن بگویید. مباحثی که می توانید مطرح کنید شامل موضوعات مورد علاقه خود جهت تحقیق است که بیشتر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مورد نیاز است.

4- هدف آینده :

پس از پایان تحصیلات وارد بازار کار خواهید شد. در ان پراگراف درباره شغل رویایی خود حرف بزنید. از ارتباط آن با رشته تحصیلی خود بگویید. سعی کنید در این بخش صادق باشید و واقعی حرف بزنید. از مهارت هایی که در رابطه با شغل رویایی خود دارید بگویید.

5- علت انتخاب دانشگاه مورد نظر :

چرا این دانشگاه ؟ سوالی است که باید به آن پاسخ دهید و دانشگاه را متقاعد کنید که به شما پذیرش بدهد. در این پاراگراف از علاقه خود به این دانشگاه، اعتبار مدرک آن، وجود رشته تحصیلی مورد علاقه، امکانات مختلف موجود در فضای دانشگاه و … صحبت کنید. درباره فعالیت ها و پروژه های مربوط به دانشگاه که می توانید در آن ها مفید واقع شوید صحبت کنید.

SOP یا انگیزه نامه

نوشتن پایان بندی :

پاراگراف آخر در هر متنی مربوط به جمع بندی است. در این پاراگراف چیزی را به صورت جزئی مطرح نکنید و سعی کنید به طور خلاصه از اهداف و انگیزه خود بگویید. باید سعی کنید تاثیر نهایی را در این پاراگراف بگذارید و حرف های خود را به ساده ترین زبان ممکن مطرح کنید. در آخر از خواننده نامه خود تشکر کنید.

نکات مهم درباره نوشتن SOP یا انگیزه نامه

  1. نوشته به شکل داستان طراحی کنید.
  2. از لحن رسمی و مکالمه‌ای استفاده کنید.
  3. حتما حتما دقت داشته باشید که اشتباه املایی یا دستور زبانی نداشته باشید.
  4. از گفتن مباحث کاملا بیربط ( مثل معرفی خانواده خود) پرهیز کنید.
  5. متن خود را چندین بار بخوانید.
  6. از دیگران بخواهید انگیزه نامه شما را بخوانند و نظر خود را بگویند.
  7. از نوشتن جملات کلیشه ای بپرهیزید.
  8. از اعداد و ارقام استفاده کنید.
  9. صادق باشید و دروغ ننویسید.
  10. بر نقاط قوت خود تمرکز کنید و سعی کنید انرژی مثبت را در تمام طول متن حفظ کنید.

کلام آخر

SOP یا انگیزه نامه یکی از مهم ترین مدارکی است که برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارجی باید ارائه دهید و در این مقاله نحوه نوشتن یک نگیزه نامه خوب را توضیح دادیم. توجه داشته باشید که برای تحصیل در کشور های دیگر باید علاوه بر اینن  مدرک، مدارک دیگری همچون رزومه، توصیه نامه، زبان و … را نیز ارائه دهید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید

امتیاز شما به این مقاله
https://radtime.org/?p=10848
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد SOP یا انگیزه نامه چیست | چگونه یک SOP خوب بنویسیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

برچسب ها: