بورسیه تحصیلی - آموزشگاه زبان های خارجی راد تایم

انواع بورسیه های تحصیلی | بورسیه تحصیلی چیست

1894 بازدید
بورسیه های تحصیلی

بورسیه های تحصیلی به عنوان کمک هزینه ای برای تحصیل در کشور های سراسر دنیا محسوب می شوند. هر کدام از انواع بورسیه های تحصیلی به یک شکل ارائه می شوند. برخی از آن ها به شکل پولی به حساب دانشگاه واریز شده و برخی مستقیما به حساب دانشجو واریز می شوند. بورسیه های تحصیلی بسیار متنوع هستند و ممکن است برای هر دانشجویی مبلغ متفاوتی در نظر گرفته شود. تمامی دانشجویان سرتاسر دنیا می خواهند که به یکی از انواع بورسیه های تحصیلی برسند و این خواسته برای دانشجویان خارجی در دانشگاه ها بسیار پررنگ است. در مقاله قبلی به بررسی بخشی از انواع بورسیه تحصیلی پرداختیم. در ادامه همراه ما باشید تا این فهرست را تکمیل کنیم.

بورسیه های تحصیلی کدامند ؟

مدت زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه

بورسیه تحصیلی

انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی :

بورسیه ها، پرداختی های بلاعوض هستند که برای کاهش هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی دانشجو پرداخت می شوند. برخی از این بورسیه های بدین شکل هستند که در ازای آنها نیاز نیست فعالیت جانبی داشته باشید. یکی از انواع این بورسیه با نام full fund شناخته می شود و تمامی هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش می دهد. دریافت این بورسیه می تواند رویای بسیاری از دانشجویان باشد و به همین دلیل است که رقابت برای دریافت آن، زیاد است. نوع دیگری از آن با نام parital fund شناخته شده و به صورت درصدی هزینه های دانشجو را پوشش می دهد. در مقاله دیگری با همین نام انواع بورسیه تحصیلی به توضیح این نوع از بورسیه ها پرداختیم. 

کمک هزینه تحصیلی به همراه انجام فعالیت های جانبی :

این بورسیه نیز بلاعوض است و نیاز به بازپرداخت آن نیست. ولی گرفتن آن به انجام فعالیت های جانبی مشروط است. در قبال دریافت این کمک هزینه ها باید فعالیت هایی را برای دولت، دانشگاه وغیره انجام دهید. یعنی کمک هزینه و بورسی که به دانشجو تعلق می گیرد در ازای فعالیت هایی است که ارائه می دهد و در غیر این صورت، این بورسیه به دانشجو تعلق نمی گیرد. ما در ادامه به توضیح کامل این نوع بورس می پردازیم.

کمک هزینه های حالت خاص برای افراد خاص :

این نوع بورسیه از دو نوع قبلی، کمتر رایج است و به دانشجویانی که دارای شرایط خاصی هستند، طبق نظر دانشگاه داده می شود. این نوع را نیز در همین مقاله مورد بررسی قرار می دهیم.

کمک هزینه در قبال انجام فعالیت

دستیار تحقیق :

این نوع دستیار، با نام دستیار آزمایشگاه نیز شناخته می شود ولی بدین معنی نیست که محیط کار این افراد در آزمایشگاه است و مربوط به این رشته است. کار اصلی این افراد نوشتن مقاله است. دستیاران تحقیق در نوشتن کتاب، مقاله، تحقیق، نظرسنجی و یا هر چیز دیگری به استاد خود کمک می کنند.
انتخاب شدن یک دانشجو به عنوان دستیار تحقیق استاد، به معیار هایی از جمله علاقه دانشجو به آن موضوع و درس بستگی دارد. دانشجویانی که بیشتر برای این کار انتخاب می شوند، در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.
دانشجویانی که به عنوان دستیار تحقیق مشغول به کار می شوند، این نوع بورسیه را دریافت می کنند. درواقع این بورسیه و پولی که به دانشجو پرداخت می شود، برای کار کردن روی یک پروژه، تحقیق و… در راستای کار های استاد است. با توجه به اینکه این نوع بورسیه تحصیلی از سوی همان استاد راهنما پرداخت می شود، در نتیجه لازم است زمینه کاری استاد مربوطه با زمینه تحصیل دانشجو مرتبط باشد. در واقع استادهای مختلف، از طرف دولت بودجه ای را برای انجام و پیش بردن یک سری تحقیقات دریافت می کنند. حال اگر استاد فردی را برای انجام این تحقیقات استخدام کند، حقوق آن دانشجو را از همین بودجه تامین می کند.

بیشتر بخوانید



دستیار تدریس :

دستیار تدریس یا TA یک فعالیت دانشجویی است و کارهایی که در این کار باید انجام دهید، حل تمرین، برگزاری امتحان، تصحیح برگه های امتحانی، برگزاری جلسه رفع اشکال و حل تمرین، کمک به دانشجویان و … است.
دستیار تدریس بودن یک کار دانشجویی به حساب می آید. این کار بورسیه محسوب نمیشود و با توجه به اینکه یک کار دانشجویی است، استاد و یا دانشگاه حقوق دانشجو را تامین می کند. اما علاوه بر آن، کسانی که در این کار مشغولند، از پرداخت برخی هزینه ها از جمله شهریه دانشگاه، خوابگاه، بیمه یا … ممکن است معاف شوند. اما تصمیم گیری همه این ها با دانشگاه است و بستگی به آن دارد.
انجام این کار محدودیت خاصی ندارد اما بیشتر به دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد داده می شود. با توجه به این که دستار تدریس بودن به برقراری ارتباط با دیگران مربوط است، مهارت های زبانی به خصوص اسپیکینگ، از اهمیت بالایی برخوردار است.

کارآموزی:

کارآموزی فارغ از دانشگاه است و به کاری گفته می شود که دانشجو به طور پاره وقت و همزمان با درسخواندن، برای یک شرکت کار کند. در این کار، دانشجو هیچ گونه مهارتی ندارد و مدرکی مربوط به آن را ارئه نمی دهد. این کار برای او یک کسب تجربه و همچنین منبع درآمد محسوب می شود با این حال که حقوق کمتری نسبت به یک فرد فارغ التحصیل دریافت می کند. با این حال حقوق کارآموزی بسیار بالاتر از دستیار تدریس و دستیار تحقیق است. ان حقوق می تواند تا حدی هزینه های زندگی یک دانشجو را تامین کند.
یافتن اینگونه کارها بدین صورت است که شرکت هایی که نیاز به کارآموز دارند، این موضوع را به دانشگاه اطلاع می دهند. کار در این شرکت ها در طول تعطیلات تابستان راحت تر است. همچنین برخی شرکت ها از چند ماه قبل موقعیت های کارآموزی موجود در شرکت خود را در سایت منتشر می کنند. سپس اقدام به جمع آوری رزومه های متقاضیان کرده و افراد مورد نیاز خود را استخدام می کنند.

کمک هزینه های حالت خاص برای افراد خاص

کمک هزینه شایستگی :

این نوع بورسیه تحصیلی به افرادی که از لحاظ علمی نسبت به سایر دانشجویان برتری دارند تعلق می گیرد. این برتری از طریق نمره ها، سطح زبان انگلیسی، حضور در کنفرانس های معتبر، مقالات نوشته شده و … مشخص می شود. کمک هزینه شایستگی با توجه به بودجه دانشگاه و برای تشویق هرچه بیشتر دانشجویان در نظر گرفته شده است.

کمک هزینه کم درآمدها :

تمامی افراد با هر نوع وضعیت مالی باید بتوانند درس بخوانند. به همین دلیل این بورسیه برای افرادی که در خانواده ای با درآمد کم و بدون تحصیلات عالی هستند در نظر گرفته شده است.
اما شرط گرفتن این کمک هزیثنه ای این است که دانشجو دارای شایستگی لازم باشد ولی توانایی پرداخت شهریه دانشگاه را نداشته باشد. بررسی وضعیت مالی خانواده دانشجو از طریق برگه های مالیاتی سالیانه و شرایط کشور میدا صورت می گیرد. در صورتی که خانواده دانشجو درآمد چندانی نداشته و نتوانند شهریه های دانشگاه را بپردازند، این کمک هزینه به دانشجو تعلق می گیرد.

کمک هزینه رشته های خاص :

برخی رشته ها مانند پزشکی و مهندسی متقاضیان زیادی دارند. برخی رشته ها مانند محیط زیست و انرژی طرفداران کمتری دارند. از دلایل کم بودن متقاضیان این گونه رشته ها، درآمد کمتر آن ها و همچنین شرایط کاری بعد از فارغ التحصیلی است. افراد معمولا به دلیل علاقه شخصی جذب این رشته ها می شوند. بسیاری از گروه های حمایت از محیط زیست به کسانی که به این رشته ها علاقه داشته باشند، بورسی با عنوان مطالعات خاص را ارائه می دهند.

کمک هزینه مناطق خاص :

این بورسیه تحصیلی به افرادی تعلق می گیرد که کشور مبدا آن ها دارای شرایط نامناسبی است. برای مثال کسانی که در کشورهای جنگ زده و یا کشورهای آفریقایی زندگی می کنند می توانند برای دریافت این بورسیه امیدوار باشند. به دلیل اینکه کشور مبدا این دانشجویان برخی مناطق خاص است، دانشگاه به آن ها توجه ویژه ای سعی می کند داشته باشد.

بورسیه های تحصیلی

کمک هزینه مهارت های خاص :

افرادی که در زمینه های خاصی همچون زمینه های هنری، ورزشی و غیره مهارت بالایی دارند، می توانند برای گرفتن این نوع بورسیه تحصیلی اقدام کنند. حرفه ای بودن این افراد با داشتن مدارک معتبر مانند حضور در جشنواره های معتبر، مسابقات و … مشخص می شود. با داشتن موارد گفته شده جزو افراد شایسته جهت دریافت کمک هزینه مهارت های خاص به حساب می آیید.

کمک هزینه خانم ها :

کمک هزینه ای مخصوص به بانوان است. برای تشویق هر چه بیشتر آن ها برای تحصیل و پیش رفتن تا مقاطع عالی و بالاتر در نظر گرفته شده است. این بورسیه با داشتن شرایط لازم، به بانوان اعطا خواهد شد.

کمک هزینه موارد خاص پزشکی :

جهت فراهم کردن شرایط تحصیل برای افرادی که دارای مشکلات سلامتی حاد و معلولیت جسمی هستند، بورسیه ای وجود دارد. کاربرد این بورسیه از اسمش مشخص است و کمک هزینه ای برای افراد دارای بیماری های جسمی و موارد خاص پزشکی است.

بیشتر بخوانید



سخن پایانی

همانطور که می دانید بورسیه تحصیلی انواع مختلفی دارند. گرفتن بورسیه مخصوصا برای پرداخت شهریه دانشگاه، یکی از اصلی ترین خواسته ها برای دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور است. زندگی و تحصیل در یک کشور دیگر و با یک زبان دیگر سختی های خود را داشته و هزینه سنگینی را شامل می شود. به همین دلیل گرفتن بورسیه تحصیلی خواسته بسیاری از دانشجویان است. برای تحصیل و برقراری ارتباط با دیگران، بلد بودن زبان انگلیسی و یا زبان بومی کشور مقصد از واجبات است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان، با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید.

2.5/5 - (4 امتیاز)
https://radtime.org/?p=10841
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد انواع بورسیه های تحصیلی | بورسیه تحصیلی چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

برچسب ها: