برای آشنایی بهتر با آزمون آیلتس، لازم است بخش های مختلف آن را بشناسید. آزمون آیلتس به سنجش 4 مهارت اسپیکینگ، ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ می پردازد. بخش اسپیکینگ از 3 پارت مختلف تشکیل شده است که در اینجا به توضیح پارت 2 اسپیکینگ آیلتس می پردازیم. هر 3 پارت این مهارت پشت سر هم انجام می شود و حدود 15 الی 20 دقیقه زمان می برد. بخش دوم اسپیکینگ آیلتس یک تک گویی است و باید روبه روی اگزمینر یک مونولوگ را اجرا کنید. موضوعات و سوالاتی که باید در اسپیکینگ آیلتس پارت 2 درباره آن صحبت کنید، بر روی یک کارت نوشته شده و در اختیار شما قرار می گیرد. در ادامه همراه ما باشید تا شیوه پاسخگویی به پارت دو اسپیکینگ آیلتس را در اختیارتان قرار دهیم.
شیوه پاسخگویی به پارت دو اسپیکینگ آیلتس
مدت زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه
فهرست مطالب
پارت 2 اسپیکینگ آیلتس
این پارت در ادامه پارت 1 انجام می شود. فرمت آن به شکل یک تک گویی است. یعنی مکالمه 2 نفره نیست و تنها گوینده، فرد آزمون دهنده است. در طول زمان صحبت متقاضی، اگزمینر سکوت می کند و فقط شنونده است.
گاهی اوقات ممکن است درپایان صحبت فرد، از او چند سوال بپرسد. ممکن است این اتفاقی هنگامی که فرد نتواند صحبت خود را ادامه دهد نیز بیفتد.
نحوه برگزاری به این شکل است که یک کارت با نام cue card یا Topic Card در اختیار متقاضی قرار می گیرد که شامل یک موضوع و چند سوال است.
پیش از شروع، 1 دقیقه فرصت برای فکر کردن در نظر گرفته می شود. پس از آن فرد باید 1 الی 2 دقیقه درمورد سوال های مطرح شده، صحبت کند.
سوال هایی که در پارت سوم اسپیکینگ آیلتس مطرح می شوند، مرتبط با موضوعات مطرح شده در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس است. پس از پایان این بخش، وارد بخش سوم می شوید و به مکالمه با اگزمیر، مرتبط با موضوعی که درباره آن صحبت کرده اید، می شوید.
مثال :
Describe something special you want to buy in the future
_____________________________________________________
: You should say
what is it
what does it look like
when you intend to buy it
______________________________________________________
.And explain why you want to buy it
موضوعات رایج پارت 2 اسپیکینگ آیلتس
سوالات مطرح شده در این بخش، شامل توصیف یک چیز یا یک فرد و غیره است. در واقع اگزمینر، توانایی توصیف و شرح دادن متقاضی را مورد بررسی قرار می دهد. موضوعات رایج در این بخش، شامل موارد زیر است. همچنین در ادامه برای هر یک از موضوعات رایج در اسپیکینگ آیلتس پارت 2 ، یک مثال آورده ایم. می توانید برای تمرین، از آن ها استفاده کنید:
توصیف یک فرد-Describing a Person
Describe a historical figure
You should say
Who is he/she
Why he/she is famous
Do you like him/her or not? Why
And briefly explain his/her life
توصیف یک موقعیت – Describing a Situation
.Describe your favorite way to communicate with someone
:You should say
what it is
how you use it to communicate with others
for how long you have been using this method
and explain why you prefer to use this way to communicate with others
توصیف یک فعالیت – Describing an Activity
Describe a project or a piece of work you did together with someone
:You should say
what it was
what you have done
why you have chosen this person to work with
and explain what you did to finish the project
توصیف یک شیء – Describing an Object
An equipment of your household (such as computer, television, refrigerator etc.)
You should say
What it is
What do you do with it
And explain why it is important for you
توصیف یک رویداد – Describing an Event
Describe a recent happiest event you had
You should say
What was the event
Why you enjoyed it
Why it was happiest
And explain the whole event
توصیف یک مکان – Describing a Place
Talk about a favorite shop or store
You should say
where it is and what it looks like
what it sells
what you like to buy there
and say why you like the shop so much
تکنیک پاسخگویی به بخش دوم اسپیکینگ آیلتس
پیروی کردن از یک روند مناسب در صحبت کردن در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس، به شما کمک می کند تا بتوانید به اندازه کافی، توانایی های خود را در صحبت کردن نشان دهید. باید این کار را در طول 2 دقیقه صحبت خود انجام دهید که کمی مشکل به نظر می رسد. در ادامه تکنیک مناسبی را برای صحبت کردن، در اختیارتان قرار می دهیم :
- برای شروع صحبت خود ابتدا بگویید درباره چه موضوعی می خواهید صحبت کنید. در واقع سوال موجود روی کارت را به شیوه خودتان بگویید.
- پیش از شروع داستان یا مونولوگ، دلیل حرف زدن درباره آن را بگویید. لازم نیست درباره این بخش، طولانی صحبت کنید. در اینجا 1 یا 2 دلیل هم کفایت می کند.
- حال برای توصیف داستان، از زمان گذشته استفاده کنید. اتفاقی که قبل را تعریف کنید. پس باید از past استفاده کنید.
- اگر داستانتان تمام شد و به اندازه کافی صحبت نکرده بودید، به شرح بیشتر داستان خود بپردازید. می توانید جزئیات را ذکر کنید. استفاده از کلمات جدید می تواند اگزمینر را تحت تاثیر قرار دهد.
- سپس نظر شخصی خود را بگویید. می توانید با گفتن جمله هایی خاص، به توصیف بیشتر موضوع مطرح شده بپردازید.
- پیش بینی خود را درباره آینده بگویید. این پیش بینی حتما مبوط به موضوع روی کارت باشد. استفاده از زمان های مختلف، می تواند باعث بالا رفتن نمره شما شود. می توانید در آخر صحبت های خود و در ادامه نظر شخصی خود، توصیفی در زمان آینده ارائه دهید.
بیشتر بخوانید
- سوالات True False Not Given | True False Not Given ریدینگ آیلتس
- دانلود ویرایش دوم کتاب های Oxford Word Skills
- آزمون اسپیکینگ آیلتس
- آزمون رایتینگ آیلتس
- آزمون آیلتس آکادمیک
نکات پاسخگویی به بخش 2 اسپیکینگ
رعایت برخی نکات در طول آزمون در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس، هرچند کوچک باعث بالا رفتن نمره شما خواهد شد. می توانید با تکنیک های مختلف، ممتحن را تحت تاثیر قرار دهید. در ادامه به این تکنیک ها می پردازیم :
یادداشت برداری :
در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس 1 دقیقه فرصت برای فکر کردن دارید. بهتر است در این مدت، ایده هایتان را روی کاغذ بنویسید تا هنگام صحبت کردن از یک مسیر درست پیروی کنید. میتوانید از روش طوفان فکری استفاده کنید و ایده هایتان را به صورت کلید واژه بنویسید.
استفاده از تخیل :
توجه کنید که حتما لازم نیست در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس چیزی که تعریف می کنید، واقعیت باشد. به همین دلیل وقت خود را صرف انتخاب یک اتفاق واقعی کنید. در تمام طول اسپیکینگ، استفاده از تخیل، به کمک شما می آید. داستان شما معیار نمره دهی نیست. بلکه اگزمینر به تسلط شما بر روی زبان انگلیسی نمره می دهد.
استفاده از کلمات جدید :
سعی کنید دقیقا از کلماتی که روی کارت موجود است استفاده نکنید تا بتوانید تسلط خود و همچنین دایره لغات خود را به ممتحن نشان دهید. معمولا در جمله آغازین برای نشان دادن موضوع صحبت، لازم است آن را تکرار کنید. اما سعی کنید این کار را با استفاده از کلمات جدید انجام دهید.
برقراری ارتباط چشمی :
دقت کنید که در تمام طول مدت در پارت 2 اسپیکینگ، داشتن اعتماد به نفس و برقراری ارتباط چشمی، باعث تاثیر گذاری بیشتر شما می شود. پس سعی کنید آرامش خود را حفظ کرده و به صحبت بپردازید.
لبخند، نگرش مثبت و برقراری ارتباط چشمی فاکتورهای مهمی در طول این آزمون هستند.
سوال پرسیدن از اگزمینر :
اگر معنی کلمه ای را از روی کارت بلد نبودید، بپرسید. اما شیوه ی سوال پرسیدن مهم است. می توانید از یکی از جملات زیر استفاده کنید :
….If I understand correctly, it means that
?…. So, is it ok if I talk about
مدت زمان حرف زدن :
لازم نیست نگران تایم باشید. پایان صحبت شما را، پس از گذشت 2 دقیقه، ممتحن مشخص می کند. بنابراین سعی کنید به صحبت کردن ادامه دهید.
بیشتر بخوانید
- ساختار سوالات WH-Questions در انگلیسی: راهنمای جامع
- لغات و اصطلاحات ترید و ارز دیجیتال به انگلیسی
- توصیف خصوصیات اخلاقی به انگلیسی ، ویژگی های شخصیتی به انگلیسی
- توصیف ظاهر افراد به انگلیسی
- آموزش زبان انگلیسی مکالمه محور
کلام آخر
تقویت مهارت های مختلف در زبان انگلیسی و پارت 2 اسپیکینگ آیلتس نیاز به تمرین مستمر دارد. پیش از شرکت در هرگونه آزمون زبانی، از جمله تافل و آیلتس لازم است سطح خود را تا مقدار قابل قبولی بالا ببرید و همچنین با شیوه برگزاری آن آزمون آشنا شوید.
موسسه زبان های خارجی رادتایم، کلاس های زبان انگلیسی و همچنین کلاس های تخصصی آیلتس در مهارت های مختلف و به ویژه اسپیکینگ را با بالاترین کیفیت برگزار می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان با موسسه زبان های خارجی رادتایم تماس بگیرید.