سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان برای شما هم تبدیل به یک چالش شده است؟ شما هم مانند هر پدر و مادری رویای این را در سر دارید که کودک دلبندتان به زبان انگلیسی مسلط باشد؟ یا برای او رویای مهاجرت و ادامه تحصیل در آینده را در سر دارید ولی نگران شروع یادگیری زبان انگلیسی برای او هستید؟ در ادامه مطلب برای شما در مورد بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان و آموزش زبان انگلیسی به کودکان توضیحاتی را ارائه خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
بهترین سن یادگیری و آموزش زبان انگلیسی در کودکان
فهرست مطالب
عالیترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی
بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی همیشه دغدغه ای برای والدین بوده و هست. همه بر سر این موضوع، که هرچه کودک زودتر شروع به یادگیری زبان کند بهتر است با یکدیگر اتفاق نظر داریم. برخی محققان میگویند که مهارت های دستیابی به زبان دوم در سن ۶ یا ۷ سالگی یا قبل از آن به اوج خود میرسد. اما تمایل به یادگیری یک زبان جدید در نوجوانی حتی بیشتر هم هست. با این وجود، هر چه سن بالاتر میرود تسلط در حد زبان مادری بر یک زبان دوم، سختتر خواهد شد. در ادامه تمام مواردی که باید در مورد آموزش زبان انگلیسی به کودکان، بدانید تا تصمیم آگاهانهای بگیرید، آوردهایم.
بیشتر بخوانید
- آموزش زبان انگلیسی کودکان
- تدریس زبان به کودکان | 9 نکته طلایی در آموزش زبان انگلیسی به کودکان
- تدریس زبان انگلیسی به کودکان | چطور در منزل به فرزندمون زبان آموزش بدیم
- آموزش زبان ترکی استانبولی
- مکالمه به زبان انگلیسی
چرا باید از سن ۳ یا ۴ سالگی شروع به آموزش زبان انگلیسی به کودکان کنید؟
دورهای بود که اگر شما به عنوان والدین، با این استدلال که “۳ سالگی سن مناسب یادگیری است” شروع به آموزش زبان دوم به فرزندتان میکردید، ممکن بود برای دیگران غیر قابل تصور باشد که چطور یک کودک ۳ یا ۴ ساله میتواند به زبان دیگری هم صحبت کند، آن هم در سنی که هنوز بر زبان مادری خود آنطور هم که باید مسلط نیست! هرچند امروزه، یافته های محققان نشان میدهد که این موضوع کاملاً متفاوت است. آن ها این مسئله را اثبات کرده اند که توانایی ذاتی یادگیری در 4 سال اول زندگی، باعث یادگیری بسیار آسان تر زبان دوم می شود.
مطالعاتی در دانشگاه هاروارد تأیید میکند که در صورت یادگیری زبان دوم در سنین پایین؛ خلاقیت، مهارت تفکر انتقادی و انعطافپذیری ذهن به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند. محققان سه سال اول زندگی را یک دوره حیاتی برای بنا نهادن پایههای تفکر و یادگیری هر شخص درنظر می گیرند.
طبق تحقیقات، یادگیری زبان دوم برای کودک به همان راحتی زبان اول یا زبان مادری او است. شاید برخی تصور کنند که این بار سنگینی را بر دوش یک کودک ۳ ساله میگذارد، اما اینطور نیست. توانایی ذاتی یادگیری در ۳ تا ۴ سال اول زندگی باعث میشود یادگیری زبان دوم بسیار آسان باشد به طوری که مطالعات نشان داده است که ۵۰٪ توانایی ما برای یادگیری در ۴ سالگی و ۳۰٪ دیگر در سن ۸ سالگی ایجاد میشود.
۱۱ تا ۱۳ سالگی، بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان
طبق مطالعاتی که بر روی ۱۷ هزار کودک فرانسوی زبانی که انگلیسی میآموختند، کودکانی که از یازده سالگی شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردهاند، در مقایسه با افرادی که از حدود هشت سالگی شروع به آموختن زبان کردهاند، در آزمونها بهتر عمل میکنند. یکی از دلایل این موضوع این است که کودکان در این سنین یادگیری را جدیتر میگیرند و تمایل و انگیزه بیشتری به انجام این کار دارند.
مشخص شده که نوجوانانی که قبل از ۱۵ سالگی زبان دوم را یاد میگیرند، راحتتر بر آن مسلط می شوند. همچنین میتوانند مانند یک فرد بومی آن کشور، صحبت کنند.
از طرف دیگر، نوجوانانی که بیش از ۱۵ سال دارند و همچنین بزرگسالان، در یادگیری یک زبان جدید نسبت به افراد کم سن و سالتر، عملکرد پایینتری دارند. دلیل این امر این است که کودکان محدودیتهای تجربی و شناختی ندارند و این مسئله شرایط را برای یادگیری سریعتر فراهم میکند.
“اختلاط کد” افراد دو زبانه
معمولاً کودکانی که دو زبان را یاد میگیرند، کلماتی از یک زبان را با زبان دیگر مخلوط میکنند. به این کار “تغییر کد” یا “اختلاط کد” میگویند. البته موضوع نگرانکننده ای نیست و تمام کسانی که با دو زبان درگیر میشوند با این مسئله مواجه هستند. البته ممکن است با نظریاتی مواجه شوید که “تغییر کد” را نهی میکنند و آن را مانعی برای پیشرفت زبان کودکان میدانند. اما همه افراد دو زبانه (صرف نظر از سن) هر از گاهی با تغییر کد یا اختلاط کد مواجه میشوند، که به معنی اختلال زبانی یا سردرگمی نیست.
کودکانی که در سنین پایین شروع به یادگیری میکنند، بهتر متوجه میشوند که در کدام موقعیت از کدام زبان استفاده کنند. همچنین می توانید از آنها این انتظار را داشته باشید که برای ادامه مکالمه در یک زبان بدون تعویض کد، از واژگان کافی استفاده کنند. پس در این مورد جای هیچگونه نگرانی نیست.
سخن آخر
اگرچه تحقیقات درباره بهترین سن یادگیری زبان هنوز تناقضات زیادی دارد و با قاطعیت به یک نتیجه واحد نرسیده، اما میتوانید این فرصت را به کودک خود را دهید تا در هر زمان که مایل بود زبان دوم را یاد بگیرد و خودش را به شما ثابت کند. این شمایید که تلاشهای فرزندتان برای یادگیری و دست و پنجه نرم کردن با یادگیری زبان را میبینید و بهتر از هر متخصصی تشخیص خواهید داد چه چیزی برای فرزند شما مناسبتر است.
همچنین می توانید هم اکنون با آموزشگاه زبان های خارجی رادتایم تماس گرفته تا از کلاس های کودکان مطلع شده و از خدمات مشاوره و تعیین سطح رایگان بهره مند شوید.