موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس - آموزشگاه زبان های خارجی راد تایم

موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

1430 بازدید
موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس، در آزمون آیلتس، مهارت لیسنینگ به عنوان یکی از چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی، بسیار مهم است. برای بهتر شدن در این مهارت، تکنیک‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. در زیر به برخی از موثرترین تکنیک‌های لیسنینگ آیلتس اشاره می‌کنم:

جدول محتوا

تکنیک های لیسنینگ آیلتس

  • گوش دادن فعالانه: در این تکنیک باید به صورت فعال به فایل شنیداری گوش داده و تمام تمرکز خود را روی مفهوم و مفاهیمی که در فایل شنیداری گفته می‌شود، متمرکز کنید.
  • گوش دادن به فایل‌های شنیداری متنوع: برای بهبود مهارت لیسنینگ، باید به فایل‌های شنیداری متنوع گوش داده شود. به عنوان مثال، فایل‌های شنیداری اخبار، مصاحبه، پادکست، فیلم و سریال، موسیقی و غیره.
  • تمرین مکالمه: انجام تمرینات مکالمه می‌تواند بهبود مهارت لیسنینگ را داشته باشد، زیرا با شرکت در گفتگوهای انگلیسی، می‌توانید با فرهنگ و الفاظ مختلف آشنا شوید و درک بهتری از مکالمات انگلیسی پیدا کنید.
  • استفاده از واژگان و عبارت‌های متداول: با یادگیری و استفاده از واژگان و عبارت‌های متداول در مکالمات انگلیسی، می‌توانید بهتر از مفاهیم و معنای جملات در فایل‌های شنیداری آگاه شوید.
  • گوش دادن به فایل‌های شنیداری آزمون آیلتس: برای آمادگی برای آزمون آیلتس، باید به فایل‌های شنیداری مربوط به آزمون گوش داده و با ساختار آنها آشنا شوید.

آموزشگاه زبان های خارجه راد تایم – کلاس آنلاین و حضوری آمادگی آزمون آیلتس

  • تمرین با سوالات آزمون: با انجام تمرین با سوالات آزمون، می‌توانید با نوع سوالات، ساختار آنها و نحوه پاسخگویی به آنها آشنا شوید و برای آمادگی بیشتر برای آزمون آیلتس، تمرین کنید.
  • تمرکز بر فهم مفهومی: در زمان گوش دادن به فایل‌های شنیداری، تمرکز خود را بر فهم مفهومی جملات و عبارات قرار دهید و سعی کنید به جزکلمات، به مفهوم کلی جملات و مکالمات توجه کنید.
  • تمرین با فایل‌های شنیداری قدرتمند: برخی فایل‌های شنیداری قدرتمند مانند TED Talks، بی‌بی‌سی Learning English، و VOA Learning English می‌توانند به شما در بهبود مهارت لیسنینگ کمک کنند.
  • تمرین با فایل‌های شنیداری اصلی: گوش دادن به فایل‌های شنیداری اصلی مانند فیلم‌ها و سریال‌ها می‌تواند به شما در تقویت مهارت لیسنینگ کمک کند و به شناخت فرهنگ و الفاظ انگلیسی کمک کند.
  • تمرین با پیش‌بینی محتوای فایل شنیداری: بعد از گوش دادن به یک فایل شنیداری، سعی کنید محتوای آن را پیش‌بینی کنید و از خودتان بپرسید که چه چیزهایی در مورد موضوع فایل شنیداری یاد گرفتید. این تمرین می‌تواند به شما در تقویت مهارت پردازش شنیداری و فهم بهتر مفهوم فایل شنیداری کمک کند.

به طور کلی، استفاده از تکنیک‌های مختلف و تنوع در تمرینات لیسنینگ می‌تواند به شما در بهبود مهارت لیسنینگ بسیار کمک کند.

بهترین-موسسه-آیلتس-شمال-تهران-راد-تایم
بهترین-موسسه-آیلتس-شمال-تهران-راد-تایم

1- پیش بینی موضوع لیسنینگ

اگر بتوانید موضوع لیسنینگ را حدس بزنید، قطعا تصویری کلی از موضوع در ذهن شما نقش می بندد. بنابراین در زمانی که دارید ، با دقت تمامی بخش ها را بررسی کنید و سعی کنید با دقت گوش دهید که چه کسی با چه کسی صحبت می کند و در کل موضوع صحبت چیست .

۲- سوالات را پیش بینی کنید.

باید آن قدر تمرین و تکرار کنید تا با شنیدن مباحث مطرح شده بتوانید کلیت موضوع را درک کنید. به عنوان مثال، در بخش اول معمولا باید به اسامی، اعداد و آدرس ها گوش کنید. در مدت زمانی که در اختیار دارید، هم زمان به سوالات هم نگاهی بیندازید و ببینید که از شما چه چیزی خواسته شده است . اسامی ؟ اعداد ؟ آدرس؟

۳- یک دقیقه زمان بگذارید و با دقت هر یک از بخش ها را رصد کنید.

در پایان هر بخش به شما سی ثانیه زمان داده می شود تا پاسخ های خود را چک کنید. بعد از این مرحله مجددا به شما سی ثانبه زمان داده می شود تا به عقب برگردید و پاسخ های خود را بررسی کنید .

بیشتر بخوانید :


با این منابع رایگان آیلتس بالای 7 بگیر!

سمپل رایتینگ تسک 1 جنرال | نمونه رایتینگ آیلتس جنرال تسک 1

آزمون ریدینگ آیلتس | ریدینگ آیلتس چگونه است؟


۴- به ترتیب سوالات دقت کنید.

در آزمون آیلتس غالبا جدولی به شما داده می شود که باید آن را تکمیل کنید . لزوما سوالات از چپ به راست ادامه پیدا نمی کنند، بنابراین به ترتیب سوالات دقت کنید تا سردرگم نشوید.

۵- همزمان به دو سوال نگاه کنید.

حتما به طور همزمان به دو سوال نگاه کنید. چرا که گاهی اوقات پاسخ دو سوال مختلف در یک جمله وجود دارد. پس به همین دلیل حتما باید همزمان دو سوال را بررسی کنید تا پاسخ ها را از دست ندهید.

۶- اگر جواب سوالی را نمی دانید، به سراغ سوال بعدی بروید.

اگر جواب سوالی را ندانستید، هیچ موردی ندارد، آن را رها کنید و به سراغ سوال بعدی بروید. سعی کنید تمام تمرکز خود را روی سوال بعدی بگذارید . هیچ کاری نمی توانید انجام دهید، فقط کافیست در آخر هنگام انتقال پاسخ ها به برگه پاسخنامه جواب را حدس بزنید. اگر جواب دو یا سه سوال را هم ندانستید باز هم می توانید این کار را انجام دهید. نترسید و ادامه دهید . قطعا اگر جواب چند سوال را ندانید، تاثیر چندانی در جواب نهایی آزمون شما ایجاد نخواهد شد.

با این منابع رایگان آیلتس بالای 7 بگیر!
با این منابع رایگان آیلتس بالای 7 بگیر!

۷- اگر جا مانده اید، به بقیه نگاه کنید تا متوجه شوید که دقیقا کجای آزمون هستید.

اگر به طور کامل از آزمون عقب مانده اید و نمی دانید کجا هستید ، می توانید به بقیه شرکت کنندگان در آزمون نگاه کنید تا متوجه شوید که کدام قسمت سوالات را می شنوید .

۸- به دنبال بازنویسی باشید.

به خاطر داشته باشید هر آن چه را که می شنوید دقیقا و لزوما به همان صورت نوشته نمی شود. پس حتما باید با دقت بسیار زیاد به آن چه که می شنوید دقت کنید. معمولا در سوال و پاسخ های مربوطه از کلمات هم خانواده استفاده می شود، پس این موضوع را در نظر داشته باشید و با دقت بسیار به چیزی که می شنوید دقت کنید.

۹- به کلماتی که برایتان نا آشنا هستند اعتنایی نکنید.

قطعا در طول آزمون لیسنینگ به لغات و اصطلاحاتی برخورد می کنید که برایتان نا آشنا و جدید هستند. ولی اصلا نگران نباشید و استرس به خود راه ندهید. اصلا لزومی ندارد که معنای تمام لغات را بدانید ؛ گاهی اوقات می توانید حدس بزنید.

۱۰- زیر لغات مهم و اصلی خط بکشید.

زمانی که برای اولین بار سوالات را می خوانید، خصوصا در بخش های مشکل تر یعنی بخش سه و چهار، حتما زیر لغات مهم و کلیدی خط بکشید؛ به عنوان مثال اسامی ، مکان ها و تاریخ ها. این کار به شما کمک می کند تا راحت تر جواب ها را بشنوید و به پاسخ صحیح برسید.

۱۱- به گرامر و املای لغات دقت کنید.

در آزمون آیلتس اگر املای لغت یا کلمه ای را اشتباه بنویسید و یا گرامر را رعایت نکنید، پاسخ شما اشتباه محسوب می شود. بنابراین وقتی در آخر پاسخ ها را وارد می کنید ، حتما باید این موارد را رعایت کنید. از گرامر جملات پاسخنامه می توانید به عنوان راهنما استفاده کنید.

موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس
موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

۱۲- می توانید از تلفظ و املای آمریکایی و بریتانیایی استفاده کنید.

در وب سایت رسمی آزمون آیلتس رسما اعلام شده است که ” در آزمون آیلتس می توانید از انگلیسی بریتانیایی و انگلیسی آمریکایی استفاده کنید. ” بنابراین این امکان برای شما وجود دارد که از هر دو زبان استفاده نمایید.

۱۳- نگران چیزی که روی برگه آزمون می نویسید، نباشید.

در جلسه آزمون قطعا شاهد افرادی خواهید بود که جواب ها را پاک می کنند و یا خط می زنند ( البته در برگه باطله ) اما وقت خود را با این کار تلف نکنید. فقط سعی کنید هر آن چه را که می شنوید، یادداشت کنید. به درست بودن یا غلط بودن املایکلمات توجه ای نکنید. چرا که در این صورت زمان را از دست می دهید. در نهایت زمانی که می خواستید جواب ها را به پاسخنامه اصلی انتقال دهید ، این موارد را رعایت کنید.

۱۴- دستورالعمل ها را بخوانید.

یکی از نکات مهم شرکت در آزمون آیلتس این است که حتما تمام دستورالعمل ها را با دقت بخوانید. با خواندن این دستورالعمل ها متوجه می شوید که باید از چه تعداد کلمه استفاده کنید. مثلا اگر گفته شده باشد که فقط از دو کلمه استفاده کنید و شما سه کلمه به کار ببرید، قطعا پاسخ شما اشتباه خواهد بود. مثلا اگر از شما خواسته شده باشد که جای خالی زیر را پر کنید “at……pm” در پاسخ نامه فقط باید بنویسید “۵” نباید خود عبارت را یادداشت کنید .

۱۵- می توانید از حروف بزرگ یا کوچک استفاده کنید.

در آزمون آیلتس سوالی از شما پرسیده می شود که می خواهید از حروف بزرگ یا حروف کوچک استفاده کنید. در وب سایت رسمی شورای بریتانیا این موضوع رسما اعلام شده است، “می توانید پاسخ های خود را با حروف کوچک و یا بزرگ بنویسید .”. بنابراین اگر تمایل دارید می توانید همه پاسخ ها را با حروف بزرگ بنویسید. پس هیچ امتیاز منفی برای شما در نظر گرفته نمی شود مثلا اگر paris را با حرف بزرگ شروع نکنید هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. ولی باز با این حال توصیه می شود که در صورت امکان سعی کنید جایگاه حروف بزرگ را رعایت کنید. یا مثلا اگر اطمینان ندارید که کلمه ای باید با حرف بزرگ نوشته شود یا نه می توانید کل آن را با حروف بزرگ بنویسید.

۱۶- حتما با لهجه بریتیش (بریتانیایی) هم آشنا شوید و سعی کنید به آن عادت کنید.

یکی از نکات مهم برای آمادگی در آزمون آیلتس این است که حتما خود را برای شنیدن تمامی لهجه های انگلیسی در آزمون آیلتس آماده کنید، ممکن است در زمان ازمون با هر لهجه ای رو به رو شوید؛ مثلا استرالیایی، آمریکایی، کانادایی، نیوزلندی و یا ترکیبی از کشور های اروپایی. خلاصه باید برای شنیدن تمامی این لهجه ها آماده باشید . هر چند در این آزمون بیشتر از لهجه بریتانیایی استفاده می شود ولی هر احتمالی وجود دارد پس آمادگی لازم را داشته باشید . بر عکس در آزمون تافل بیشتر از لهجه آمریکایی استفاده می شود. بنابراین حتما لهجه بریتانیایی را هم کار کنید. 

۱۷- تلفظ حروف و اعداد را تمرین کنید.

معمولا در آزمون آیلتس گوینده ها بعضی لغات را هجی می کنند و اعداد را می خوانند ، پس در نتیجه آن قدر این موارد را تمرین و تکرار کنید تا بتوانید این حروف و اعداد و هم چنین تفاوت آن ها را در لهجه های مختلف تشخیص دهید.

۱۸- نسبت به چیزی که می نویسید دقت لازمه را داشته باشید.

افرادی که در تست های آیلتس صحبت می کنندف معمولا خودشان جواب سوال را می دهند و بعد مجدد صحبت خود را اصلاح می کنند. بنابراین اولین پاسخی که ممکن است درست به نظر برسد شاید در حقیقت غلط باشد.

۱۹- جواب ها را خالی نگذارید.

اگر به سوالات به طور درست و صحیح پاسخ ندهید و جواب غلط بدهید، هیچ امتیاز منفی ای برای شما ثبت نمی شود؛ بنابراین هیچ سوالی را بی پاسخ نگذارید و حتما به همه سوالات پاسخ دهید ؛ خواه غلط باشند و خواه درست.

۲۰- با دقت بسیار زیاد جواب ها را به پاسخ نامه انتقال دهید.

پاسخنامه را باید با دقت بسیار زیاد پر کنید. دقت کنید که پاسخ ها را در جای درست خود قرار دهید. اگر پاسخ درست را در جای غلط وارد کنید ، قطعا هیچ امتیاز مثبتی نصیب شما نمی شود.

۲۱- پاسخ های خود را چک کنید.

در پایان حتما پاسخ های خود را از نظر گرامر و املا چک کنید. حتما بررسی کنید و اگر ایراد و یا اشتباهی بود حتما اصلاح کنید.

چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟
چطور مهارت شنیداری خود را تقویت کنیم؟

۲۲- با دقت بسیار زیاد گوش دهید.

با دقت بسیار بسیار زیاد به مباحث مطرح شده گوش دهید. حسابی تمرکز کنید. به چیزهایی که حواستان را پرت می کنند هیچ توجه ای نکنید. اگر جواب سوالی را نمی دانید اصلا نگرانی به خود راه ندهید، چرا که این نگرانی و استرس حواس شما را از بقیه لیسنینگ پرت می کند .

۲۳- مهارت لیسنینگ خود را تقویت کنید.

از تمام نکات مربوط به لیسنینگ می توان گفت که این نکته از همه مهم تر است. اگر قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید پس تا آنجایی که می توانید مهارت لیسنینگ خود را تقویت کنید. بدین منظور می توانید از نمونه تست های آزمایشی آزمون آیلتس استفاده کنید؛ ولی باز باید تا آن جایی که می توانید فقط انگلیسی گوش کنید؛ یعنی خود را در محیط انگلیسی زبان قرار دهید. فقط فراموش نکنید که سطح خود را در نظر بگیرید.

مسلما اگر سطح بالایی ندارید ، هیچ ضرورتی وجود ندارد مبنی بر اینکه حتما به اخبار بی بی سی گوش دهید. می توانید از منابعی استفاده کنید مناسب سطح شما باشند. و اصلا نگران این موضوع نباشید که این منابع مخصوص آزمون آیلتس نیستند. در کل هر نوع لیسنینگی به شما کمک می کند تا مهارت شنیداری خود را تقویت کنید. سعی کنید از منابعی استفاده کنید که به آن ها علاقه دارید.

۲۴- به لکچرهای انگلیسی گوش دهید.

به خاطر داشته باشید که آخرین قسمت آزمون لیسنینگ آیلتس، لکچر ( سخنرانی ) است. برای تقویت مهارت شنیداری خود می توانید به لکچرهای مختلف گوش دهید و همزمان نکته برداری هم کنید. اغلب لکچرها از الگوهای خاصی پیروی می کنند؛

بنابراین می توان گفت که گوش کردن به لکچر ها قطعا در این قسمت از آزمون به شما کمک شایانی می کنند. اگر گشتی در اینترنت بزنید می توانید لکچر های بسیار خوبی پیدا کنید. لکچر های TED بسیار مفید و سودمند هستند، چرا که متن را هم در اختیار تان قرار می دهد، به همین دلیل می توانید یادداشت های خود را با متن اصلی مطابقت دهید.

۲۵- یاد بگیرید که همزمان هم بشنوید و هم بنویسید.

تقویت مهارت های شنیداری شما بسیار مهم و ارزشمند هستند، ولی فراموش نکنید که در زمان آزمون هم زمان باید هم گوش دهید و هم بنویسید. بنابراین باید روی مهارت شنیداری خود زیاد کار کنید. یکی از تکنیک های مهم برای تقویت این مهارت این است که در آزمون های آزمایشی همزمان با هم به صداها گوش دهید و یادداشت برداری کنید. این تکنیک توانایی شما را در مهارت شنیداری و نوشتاری، هم زمان با هم، بالا می برد.

بیشتر بخوانید : داستان کوتا The Fix

جمع بندی موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

مهارت لیسنینگ یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای قبولی در آزمون آیلتس است. برای بهبود مهارت لیسنینگ، می‌توانید از تکنیک‌های مختلفی استفاده کنید، از جمله:

  • گوش دادن به فایل‌های شنیداری متنوع از جمله فایل‌های شنیداری اخبار، مصاحبه، پادکست، فیلم و سریال، موسیقی و غیره.
  • تمرین با سوالات مرتبط با فایل‌های شنیداری و پاسخ به آنها.
  • استفاده از واژگان و عبارت‌های متداول در مکالمات انگلیسی.
  • گوش دادن به فایل‌های شنیداری قدرتمند مانند TED Talks.
  • تمرین با فایل‌های شنیداری اصلی مانند فیلم‌ها و سریال‌ها.
  • پیش‌بینی محتوای فایل‌های شنیداری و تمرین با فایل‌های شنیداری آیلتس.

با تمرین و تلاش مداوم، می‌توانید مهارت لیسنینگ خود را بهبود داده و در آزمون آیلتس موفق شوید.

سوالات متداول موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

چگونه می‌توانم به خوبی درک مفهوم فایل‌های شنیداری را افزایش دهم؟

برای بهبود درک مفهوم فایل‌های شنیداری، می‌توانید از تکنیک‌های مختلفی استفاده کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از واژگان و عبارت‌های متداول در مکالمات انگلیسی، بهتر از مفاهیم و معنای جملات در فایل‌های شنیداری آگاه شوید. همچنین تمرین با سوالات مرتبط با فایل‌های شنیداری می‌تواند به شما در درک بهتر مفاهیم و پاسخگویی به سوالات مربوط به فایل‌های شنیداری کمک کند.

 آیا تمرین با فایل‌های شنیداری متنوع به بهبود مهارت لیسنینگ کمک می‌کند؟

بله، تمرین با فایل‌های شنیداری متنوع می‌تواند به بهبود مهارت لیسنینگ کمک کند. با گوش دادن به فایل‌های شنیداری متنوع مانند فایل‌های شنیداری اخبار، مصاحبه، پادکست، فیلم و سریال، موسیقی و غیره، می‌توانید با ساختارهای مختلف جملات و الفاظ و عبارات مختلف آشنا شوید و درک بهتری از مفاهیم انگلیسی پیدا کنید. همچنین این کار به تقویت مهارت شنیداری و بهبود تمرکز و توجه کمک می‌کند.

آیا تمرین با فایل‌های شنیداری قدرتمند مانند TED Talks به بهبود مهارت لیسنینگ کمک می‌کند؟

بله، تمرین با فایل‌های شنیداری قدرتمند مانند TED Talks می‌تواند به بهبود مهارت لیسنینگ کمک کند. این فایل‌های شنیداری از سطح متوسط به بالا هستند و موضوعات متنوعی را شامل می‌شوند که به شما کمک می‌کند با مفاهیم پیچیده و واژگان پیشرفته آشنا شوید. همچنین این فایل‌ها با استفاده از زبان ساده و روان، به شما کمک می‌کنند تا درک بهتری از مفاهیم و معنای جملات آنها پیدا کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
https://radtime.org/?p=11599
اشتراک گذاری:

نظرات

2 نظر در مورد موثرترین تکنیک های لیسنینگ آیلتس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ممنون ازت مطلب خوبتون شما بهترین آموزشگاه در شمال تهران هستید.

برچسب ها: